Vlajková loď spoločnosti bude predstavená koncom roka v Číne.

Na základe doterajších skúseností však môžeme predpokladať, že spoločnosť globálnu verziu vydá o niečo neskôr. Aj keď by sa mohlo zdať, že OnePlus sa v ostatných dvoch rokoch hľadá, tak rozhodne vie, čo robí. Svedčí o tom aj posledná štatistika, ktorá tvrdí, že práve OnePlus je najrýchlejšie rastúcou značkou v TOP 10 najväčších výrobcov smartfónov na svete.

Pokým značka iba nedávno predstavila vynikajúci model vyššej strednej triedy, tak už koncom roka má uviesť novú vlajkovú loď OnePlus 12. Pokým je známe, že OnePlus telefóny sú neskutočne výkonné a rýchle, tak majú aj malé nedostatky, ktoré sa vo väčšine prípadov týkajú zostavy fotoaparát, resp. teleobjektívov, ktoré majú pomerne malé priblíženie. Tento trend má byť vraj zachovaný aj v prípade modelu OnePlus 12, ktorý má byť vybavený aj zatiaľ nepredstaveným vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, avšak teleobjektív má dosahovať iba 3× priblíženie, čo je v prípade OnePlus pomerne veľký posun vpred.

Portál 9to5google zverejnil takmer kompletný prehľad špecifikácií OnePlus 12, pričom sa povráva, že práve spomínaný vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3 má ponúknuť veľké zlepšenie výkonu, čo znie pri aktuálnom a vynikajúcom Snapdragone 8 Gen 2 veľmi zaujímavo.

OnePlus 12 má byť vybavený 6,7-palcovým AMOLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, až 16 GB pamäte LPDDR5X RAM a najmenej 256 GB úložiska UFS 4.0. Zariadenie má mať predinštalovaný Android 14. Okrem toho zariadenie bude vybavené snímačom odtlačkov prstov v displeji a charakteristickým posuvníkom upozornení.

OnePlus 11Zdroj: GSMArena
OnePlus 11

Potešujúci je aj údaj o kapacite batérie, ktorá má byť údajne až 5400 mAh. Batériu bude možné nabíjať 100 W káblovým nabíjaním, avšak bezdrôtové nabíjanie zostane na úrovni 50 W.

V zostave fotoaparátov OnePlus 12 nebude chýbať 50 Mpx hlavný, ako aj 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, pričom periskopický teleobjektív s 3× priblížením by mal mať až 64 Mpx. Je však pomerne zvláštne, že OnePlus pri periskopickom teleobjektíve použije iba 3× priblíženie, pričom už staršie modely spoločnosti ponúkali pri bežnom teleobjektíve 3,3× priblíženie (OnePlus 11 dokonca iba 2× priblíženie). 

Je však možné, že OnePlus pre tento účel pripraví nejakú špeciálnu funkciu, ktorá použitie periskopického teleobjektívu obháji.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.