Globálne uvedenie vraj prebehne o mesiac skôr.

OnePlus 12 bude ďalšou vlajkovou loďou spoločnosti, ktorá bude v Číne predstavená už koncom tohto roka. Prvé informácie o tomto modeli sa začali šíriť koncom mája, pričom naznačovali, že aj pri tejto generácii spoločnosť plánuje uviesť iba jeden model, ako tomu bolo aj pri OnePlus 11. Keďže OnePlus tradične uvádza svoje vlajkové modely najskôr pre čínsky trh, tak globálne uvedenie spravidla prebieha podstatne neskôr.

Na internete sa o OnePlus 12 doteraz objavilo pomerne veľa informácií, ktoré zahŕňajú 6,7-palcový QHD LTPO AMOLED s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, čiže v tejto oblasti medzigeneračné zmeny nebudú takmer žiadne. Prínosom by však mal byť čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý pre tento telefón vraj prinesie neskutočný výkon a nové možnosti, čo bolo opätovne potvrdené iba pred pár dňami.

Portál GSMArena informoval, že globálne uvedenie OnePlus 12 na trh sa odhaduje na január 2024. V tomto smere tak ide o dobré správy, ktoré očakávané globálne predstavenie novej vlajkovej lode OnePlus posúvajú o celý mesiac skôr.

Hoci  OnePlus o svojej pripravovanej novinke neinformuje, tak na internet sa už dostali aj rendery, ktoré naznačujú dizajn OnePlus 12. Okrem toho sa očakáva, že okrem Snapdragonu 8 Gen 3 bude tento telefón vybavený až 16 GB pamäte LPDDR5X RAM a 256 GB úložiskom UFS 4.0. Nainštalovaný bude mať Android 14 vrátane OxygenOS 14.

OnePlus 12 renderZdroj: SmartPrix
OnePlus 12 render

V displeji sa bude nachádzať čítačka odtlačkov prstov, ktorá bude pravdepodobne optická, ako tomu je aj v prípade modelu OnePlus 11. Smartfón bude vybavený tromi fotoaparátmi na zadnej strane – 50 Mpx primárnym, 50 Mpx ultraširokouhlým, 64 Mpx periskopickým s „iba“ 3× priblížením a 32 Mpx selfie fotoaparátom.

Pred pár dňami bola odhalená aj kapacita batérie, ktorá by sa mala zastaviť na úrovni 5 400 mAh. Telefón bude podporovať 100 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.