Model OnePlus 13 sa postupne rysuje vďaka novým únikom.

Aj keď model z triedy vlajkových lodí s označením OnePlus 13 príde až koncom tohto roka, už teraz je predmetom viacerých únikov. Doteraz sme mali možnosť pozrieť sa na prvé obrázky telefónu či zistiť drobné informácie o jeho výbave. Okrem toho sme sa však dozvedeli, že bude jedným z prvých telefónov, v ktorom bude možné nájsť čipset Snapdragon 8 Gen 4. Len chvíľu pred ním sa predstaví modelový rad Xiaomi 15 s týmto čipsetom, následne by však mal prísť aj model OnePlus 13.

Najnovší únik, ktorý má na svedomí známy leaker s prezývkou Digital Chat Station, však poukazuje na vlastnosti displeja tohto smartfónu. Odkazuje na veľký displej, kompaktného zariadenia sa teda tento rok nedočkáme. Predsa však pôjde o mierne menší model ako bol jeho predchodca v podobe OnePlus 12.

OnePlus 13 s novým displejom

Rozdiely v displeji medzi OnePlus 12 a novou generáciou OnePlus 13 nebudú výrazné, no predsa budú podstatné. Leaker v novom príspevku na sociálnej sieti Weibo poukazuje na 6,8″ displej typu AMOLED. Podľa úniku pôjde o mierne zakrivený displej, ktorý bude o 0,02″ menší v porovnaní s modelom OnePlus 12. DCS taktiež odkazuje na 2K LTPO displej. Prítomnosť technológie LTPO pre nás nie je žiadnym prekvapením, keďže sa objavila už v jeho predchodcovi. Aj napriek tomu je príjemné vidieť, že sa o tom rozpráva aj v spojení s novým modelom.

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnu

Ako sme už uviedli vyššie, základom smartfónu bude čipset Snapdragon 8 Gen 4. Prvé modely s týmto čipsetom prídu na čínsky trh pravdepodobne v období októbra, teda predstavenie modelu OnePlus 13 neočakávajte skôr. Vo výbave sa má nachádzať aj teleskopický fotoaparát s 3x optickým priblížením.

Už skoršie úniky taktiež uvádzali, že OnePlus 13 bude mať v sebe skrytú aj veľkú 5400 mAh batériu. Podporovať by mal 100 W nabíjanie káblom. Vo výsledku by však mal pripravovaný model z veľkej časti pripomínať práve OnePlus 12, najmä teda v oblasti fotoaparátov. Zmeny teda nebudú príliš výrazné, no na bližšie informácie si budeme musieť pravdepodobne ešte počkať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.