Do predstavenia zostávajú iba tri dni.

Nadchádzajúca vlajková loď spoločnosti OnePlus bude predstavená 31. októbra. O modeli OnePlus 13 sa hovorí pomerne často, čo nie je žiadnym prekvapením, keďže spoločnosť si zachováva neortodoxné štandardy svojich kampaní. Tie sú častokrát vedené pred samotným predstavením zariadení až do takej miery, že v čase ich uvedenia na trh sú známe takmer všetky dôležité technické parametre, ako aj prvky výbavy.

O Oneplus 13 sa dlhšie hovorí ako o smartfóne, ktorý zmení štandardy spoločnosti. Zároveň ide o jedno z prvých zariadení, ktoré do svojej výbavy dostane vlajkový čipset Snapdragon 8 Elite. Oficiálny účet spoločnosti nedávno na Weibo zverejnil unboxing video, čo potvrdzuje, že telefón bude o pár dní skutočne predstavený pre čínsky trh. OnePlus 13 bude k dispozícii v troch farbách – Obsidian Black, Blue Moment a White Dew Morning Light, čo by malo platiť aj pri jeho globálnom uvedení.

OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn: Krajší, ale zmeny sú minimálneZdroj: 搞机/Time
OnePlus 13 oficiálny dizajn

Vieme, že OnePlus 13 nebude mať vďaka novému čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Elite núdzu o výkon, dostane skvelé fotoaparáty vyvinuté v spolupráci s Hasselblad, bude mimoriadne odolný, ale k tejto výbave sa teraz pridávajú informácie o veľkej batérii a bezdrôtovom magnetickom nabíjaní.

Technické parametre sú opäť oficiálne potvrdené spoločnosťou OnePlus. Tá na čínskej sociálnej sieti Weibo informovala, že OnePlus 13 bude mať 6 000 mAh batériu, čím sa stane prvým vlajkovým modelom s takouto kapacitou, čo je o viac ako 10 % viac ako mal predchodca. Batéria bude podporovať 100 W káblové nabíjanie SuperVOOC, avšak 50 W bezdrôtové nabíjanie bude fungovať s novým magnetickým uchytením.

OnePlus 13 potvrdzuje kľúčovú výbavuZdroj: OnePlus
OnePlus 13 s príslušenstvom

OnePlus 13 bude možné používať s originálnou magnetickou powerbankou s kapacitou 5 000 mAh, s bezdrôtovou nabíjačkou s ventilátorom, 100 W SuperVOOC powerbankou a úplne novým 120 W GaN adaptérom. OnePlus 13 bude na trh uvedený aj s radom oficiálnych puzdier, vrátane verzie Sandstone, ktorá bola predstavená s OnePlus One

OnePlus uvedie na trh aj značkový pohár na nápoje pre najväčších fanúšikov.

Zdroj: Weibo/OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.