Spoločnosť OnePlus predstavuje smartfóny s označením T od roku 2016.

Všetko naznačuje tomu, že ani tento rok tomu nebude inak. Model roka 2019, OnePlus 7 Pro, by mohol na jeseň dostať nástupcu s očakávaným označením OnePlus 7T Pro a najnovšie sa dozvedáme aj jeho predpokladaný termín predstavenia.

Spoľahlivý zdroj uvádza, že tohtoročný prírastok do rodiny zariadení s „T“ v názve by sme mohli spoznať v utorok 15. októbra. Dátum sa dokonale zhoduje s obvyklým časovým rámcom predstavenia – 4. kvartál, ale tentoraz to bude o niečo skôr. OnePlus zvyčajne predstavuje svoje vlajkové lode z druhej vlny koncom októbra alebo v polovici novembra.

Predpokladaná výbava asi nikoho neprekvapí a je celkom predvídateľná. Mala by zahŕňať čipset Snapdragon 855+ od Qualcommu, vrátane 6 GB RAM a 128 GB internej pamäte v základe. Najvyšší model by mal dostať do výbavy až 12 GB pamäte RAM a 256 GB vnútornej pamäte. 

V prípade dizajnu sa takisto nebudú diať žiadne výrazné zmeny a z veľkej časti bude model OnePlus 7T Pro zhodný s aktuálnou vlajkovou loďou výrobcu.

Očakáva sa, že T verzia si zachová veľký 6,7-palcový Fluid AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a pop-up selfie fotoaparátom. Zostava troch fotoaparátov bude taktiež rovnaká, aj keď v oblasti kvality fotografií by sme sa mali dočkať určitých vylepšení.

OnePlus 7T Pro by mal v čase predstavenia obsahovať najnovšiu verziu OS Android 10 Q, vrátane novej verzie nadstavby Oxygen OS. Kapacita batérie by sa mala zastaviť minimálne na hranici 4 000 mAh. Podľa skúseností z predošlých rokov sme si istí, že aj v októbri sa budeme mať na čo tešiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Google Mapy konečne dostávajú vítanú aktualizáciu: Navigovanie pomocou rozšírenej reality

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.