Zdá sa, že si opäť pripomenieme staré časy.

Značka OnePlus v roku 2014 vstúpila na trh so smartfónmi vo veľkom štýle. Za málo peňazí dokázala ponúknuť smartfóny s vysokým výkonom a aj niečo navyše. Ako roky išli, zo zabijaka sa stala klasická vlajková loď za takmer 1000 eur. Začiatky značky nám síce stihla pripomenúť nová séria Nord s modelom Nord 2. Zdá sa však, že OnePlus si chce svojho prvého “Flagship killera” zaspomínať ešte viac.

Portál AndroidPolice informuje, že takýto návrat by mohla spoločnosť dosiahnuť práve s modelom strednej triedy – Nord 2T, ktorý ponúkne skvelé špecifikácie za málo peňazí. Hoci sa teraz pripravujeme na uvedenie modelu OnePlus 10 Pro na náš trh, aj model Nord 2T určite stojí za pozornosť.

O tomto modeli sme sa teraz dozvedeli takmer všetky podstatné informácie. Zariadenie bude mať vo výbave 6,43-palcový FullHD+ AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, čipovú sadu MediaTek Dimensity 1300 a Android 12.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Dobrou správou však je, že základný model bude vybavený 8 GB RAM a 128 GB úložiskom UFS 2.2, zatiaľ čo drahší model dostane až 12 GB RAM s 256 GB úložiskom, čiže výkon rozhodne chýbať nebude.

Vo výbave by sme mali nájsť aj 50 Mpx hlavný (f/1.9) spolu s 8 Mpx ultraširokouhlým a 2 Mpx monochromatickým fotoaparátom. Chýbať nebude ani 4 500 mAh batéria s podporou 80W nabíjania, ktoré sa nachádza aj v modeli OnePlus 10 Pro.

Tým najlepším je však cena, ktorá by sa mala ustáliť na úrovni 400 a 500 eur podľa verzie, čiže „Flagship Killer“ ako sa patrí. Veríme, že OnePlus Nord 2T zavíta aj na Slovensko.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.