V rovnaký deň bude predstavená aj skladacia dvojička Oppo Find N3.

Už dlhšie je známe, že spoločnosti OnePlus a Oppo sa pripravujú na uvedenie veľmi zaujímavých skladacích telefónov. Predovšetkým Oppo šokuje rozhodnutím, že aj model Oppo Find N3 bude uvedený na globálny trh, pričom veľmi dlho sa hovorilo, že na ten sa dostane iba véčko Oppo Find N3 Flip. Pokým Oppo Find N3 mal byť dostupný iba pre čínsky trh, tak jeho globálnou verziou sa mal stať OnePlus Open. Keďže Oppo je materskou spoločnosťou OnePlus, tak tieto správy doteraz nevzbudzovali žiadne pochybnosti.

OnePlus Open bude zároveň prvým skladacím smartfónom spoločnosti, pričom je zrejmé, že už 19. októbra táto značka zažije v segmente skladacích telefón veľmi silný debut. Očakáva sa totiž, že tento model bude nielen extrémne výkonný, ale dostane aj viaceré inovatívne prvky, ktoré súvisia s jeho skladacou konštrukciou a displejom.

Konštrukcia OnePlus Open obsahuje novú, ľahšiu zliatinu a uhlíkové vlákna, aby sa ešte viac znížila hmotnosť a pridala sa dodatočná konštrukčná tuhosť. K zníženiu hmotnosti a zvýšeniu tuhosti taktiež prispeli aj prvky ako kobalt, molybdén a zirkónium. V neposlednom rade na zníženie hmotnosti má vplyv aj nový mechanizmus pántu, ktorý je prepracovanejší a ľahší.

OnePlus Open bude predstavený v rovnaký deň ako Oppo Find N3, čo znamená, že už doslova za pár hodín budú na trh uvedené dve veľmi zaujímavé skladacie zariadenia. OnePlus Open do svojej výbavy dostane čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, prepracovanú zostavu fotoaparátov, až 16 GB RAM, ale aj 4800 mAh batériu s podporou 67 W nabíjania. Vonkajší displej bude mať 6,31-palcovú uhlopriečku, avšak vnútorný displej až 7,8-palca. Je teda viac ako isté, že toto zariadenie bude konkurovať modelu Galaxy Z Fold5 od Samsungu.

Stále však nie je jasné, prečo spoločnosti Oppo a OnePlus v rovnaký deň na globálny trh uvedú dve identické zariadenia Find N3 a Open. Hoci Oppo oficiálne potvrdilo, že séria Find N3, obsahujúca dva modely, mieri na globálny trh, je možné, že dostupnosť telefónov OnePlus a Oppo sa bude mierne líšiť na regionálne úrovni. 

Viac sa určite dozvieme už onedlho, pretože čakanie na tieto veľmi zaujímavé skladacie telefóny, zo spolupráce Oppo a OnePlus, je na konci.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.