Spoločnosť pripravuje skutočného rekordéra.

V prípade modelu OnePlus Open je už aj dlhšie známe, že  bude uvedený celosvetovo. Malo by sa tak stať niekedy na prelome septembra a októbra. Hoci model Open mal byť predstavený skôr, jeho uvedenie sa oneskorí z dôvodu zmeny dodávateľa displejov. Údajne však nejde o jediný dôvod, ktorý mal vplyv na zmenu termínu jeho uvedenia.

O pripravovanej skladacej novinke spoločnosti OnePlus bola teraz zverejnená jedna zaujímavá informácia. Na základe nej je možné predpokladať, že v oblasti odolnosti sa posunie dokonca pred nedávno predstavený Samsung Galaxy Z Fold5. Portál AndroidAuthority na základe správy od leakera Maxa Jambora informuje, že spoločnosť OnePlus vykonala laboratórne testy svojho prvého skladacieho telefónu, ktorý zvládol až 400 000 preložení

Pokiaľ sa však pozrieme na Galaxy Z Fold5, tak tento skladací telefón je oficiálne dimenzovaný na 200 000 zložení, čo však neznamená, že nevydrží dlhšie. Z dlhodobého hľadiska to aj samotné telefóny série Galaxy Z Fold dokazujú, a napríklad pre model Galaxy Z Fold5 nie je problém dosiahnuť métu až 400 000 zložení ľudskou rukou.

Spoločnosť OnePlus, patriaca pod spoločnosť Oppo, je najrýchlejšie rastúcou značkou z TOP 10 výrobcov smartfónov. Hoci sa spoločnosť pripravuje “iba” na uvedenie svojho prvého skladacieho telefónu, tak jej ambície určite nie sú malé, čo dokazujú aj mechanické možnosti modelu OnePlus Open. Dokonca aj nedávno predstavený Oppo Find N3 Flip je dimenzovaný na 400 000 zložení.

Pokiaľ 400 000 zložení prepočítame na dni, tak skladací OnePlus bude možné otvárať a zatvárať viac ako 200-krát denne po dobu približne 5 rokov. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.