Tento model má údajne nahradiť Nord N10 5G.

Pôvodný Nord bol pre spoločnosť dôležitým vstupom do strednej triedy. Až do predstavenia tohto modelu OnePlus takmer výhradne predstavoval vlajkové modely. Teraz, keď v sérii Nord boli uvedené už tri zariadenia, údajne sa dočkáme jej nového prírastku v podobe modelu OnePlus Nord N1 5G.

OnePlus Nord bol na trh uvedený v júli 2020, čím spoločnosť signalizovala zámer rozšíriť svoje portfólio aj o cenovo dostupnejšie zariadenia. Spoločnosť neskôr po predstavení tohto modelu pokračoval s modelmi Nord N10 a Nord N100, ktoré ďalej znižovali cenu série a zároveň uberali aj funkcionalitu.

Keďže Nord N1 bude pokračovaním modelu N10, očakávame, že cena sa dostane pod úroveň 409 eur pôvodného Nordu. O telefóne Nord N1 nemáme zatiaľ žiadne ďalšie detaily. Očakávať pritom môžeme plastovú konštrukciu a Snapdragon strednej triedy.

Nord N10 bol na trh uvedený so 64 Mpx hlavným fotoaparátom, 6,49-palcovým 90 Hz LCD displejom, 4 300 mAh batériou a čipsetom Snapdragon 690. Počas testu nás tento smartfón ničím neprekvapil, ale svoju prácu si odviedol dobre. OnePlus Nord N1 bude musieť preto v tejto oblasti pridať a ešte viac vylepšiť používateľský zážitok, aby bol konkurencieschopný pre ďalšie smartfóny od Googlu, Xiaomi alebo Samsungu.

Na predstavenie OnePlus N1 5G si môžeme počkať ešte pomerne dlho. OnePlus Nord N10 a N100 boli predstavené v októbri 2020, takže je zrejmé, že do predstavenia N1 5G môže zostávať ešte pár mesiacov.

Je pomerne nepravdepodobné, že by spoločnosť tento model predstavila už po boku OnePlus 9, ktorý má byť uvedený už budúci mesiac.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord N10 5G: Dobrá cena bez veľkých kompromisov (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.