Beh sa uskutoční v máji, registrovať sa môžete už teraz.

Wings for Life World Run je jediným globálnym behom bez cieľovej čiary. V roku 2019 sa uskutoční jeho šiesty ročník, ktorý odštartuje v jeden deň a v rovnakú hodinu na celom svete.

Na Slovensku budeme bežať 5. mája 2019 o 13:00 a na účasť v behu vám postačí smartfón s mobilnou aplikáciou Wings for Life World Run. Tá je dostupná na stiahnutie z obchodov App Store a Google Play. Pomocou aplikácie sa môžete zaregistrovať do behu už dnes, štartovný poplatok je 15 eur. 100% sumy z registračných poplatkov ide na výskum poranenia miechy a pokiaľ sa zaregistrujete do 27. januára 2019, dostanete zadarmo tričko.

Behu sa môže vďaka jeho konceptu zúčastniť ktokoľvek – či už príležitostný bežec, maratónec alebo vozičkár. Každý účastník si vyberie svoje obľúbené miesto na behanie, prípadne sa môže zúčastniť aj spoločného organizovaného behu. Na Slovensku je plánovaný v Starom Smokovci.

Bez ohľadu na to, kde budete bežať, je potrebné si nainštalovať a spustiť oficiálnu aplikáciu. Tá zaznamenáva odbehnutú vzdialenosť pomocou GPS a v pravidelných intervaloch vás informuje o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Beh totiž končí v momente, kedy vás auto predbehne, pričom na virtuálnu dráhu vyrazí 30 minút po začiatku behu.

Google Play
App Store

Aplikáciu Wings for Life World Run si môžete stiahnuť už teraz a zaregistrovať sa do behu, prípadne ju používať na trénovanie.

Titulná fotografia: Daniel Grund/Red Bull Content Pool

Prečítajte si aj:

Výber fitness aplikácií

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit