Spoločnosť Opera chce uľahčiť narábanie s kryptomenami.

Najnovšie vo svojom prehliadači pre Android začína s testovaním vlastnej kryptopeňaženky s druhou najsilnejšou menou Ethereum. Týmto krokom získava Opera medzi najrozšírenejšími prehliadačmi prvenstvo.

Čoskoro budete môcť importovať existujúcu peňaženku alebo vytvoriť novú, ktorá vám umožní odosielať a prijímať peniaze priamo v prehliadači. Budete aj môcť nakupovať online na obchodných miestach, kde obchodníci prijímajú platby v kryptomenách.

Opera si vybrala kryptomenu Ethereum čiastočne kvôli tomu, aby vznikol priestor na vytvorenie rôznych aplikácií, ktoré prehliadač podporuje. Zabudovaná kryptopeňaženka umožňuje ukladať tokeny a rôzne zberateľské predmety, akými sú napríklad unikátne digitálne mačky z hry CryptoKitties – podobne ako pripravovaný blockchain smartfón HTC Exodus.

Opera pre svoj prehliadač pripravuje do budúcna podporu aj ďalších kryptomien. Nedávno pridala do prehliadača aj nástroj NoCoin, ktorý slúži na ochranu pred ťažbou kryptomien pričom dúfa, že rozšírenie podpory kryptomien bude používateľsky prívetivé a bezpečné.

Prehliadač chráni peňaženku systémovým zámkom Android. Zložité heslá a všetky kľúče pre ovládanie peňaženky zostávajú iba na zariadení a nie sú nikde odovzdávané. Opera testuje peňaženku v súkromnom beta režime. V prípade záujmu o testovanie sa môžete zaregistrovať na tomto odkaze.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Je kryptomena iba nafúknutá bublina?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.