Samsung môže iba ticho závidieť.

Aj napriek tomu, že spoločnosť Samsung predstavia už piatu generáciu skladacieho telefónu série Galaxy Z Fold, tak aj tento model opäť dostal iba 25 W nabíjanie. Samsung zrejme ešte poriadne nezabudol na Galaxy Note7, ktorý bol kvôli problémom s batériami stiahnutý z trhu. Na druhej strane však stoja čínski výrobcovia, ktorí sa neboja experimentovať a možno aj trochu riskovať. 

Dobrým príkladom môže byť spoločnosť Oppo, ktorá sa pripravuje na uvedenie skladacieho modelu Find N3, ktorý by sa mal podľa niektorých fám na globálny trh dostať pod značkou OnePlus. Rebrandovaný model by mal niesť názov OnePlus Open. Aj z tohto dôvodu je dobré sa pozrieť na parametre pripravovaného Oppo Find N3, a pokiaľ sa potvrdia niektoré špekulácie, tak jeho globálna verzia sa bude možno dať pod značkou OnePlus kúpiť aj u nás.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold / Open render

Portál GSMArena informuje, že Oppo Find N3 je čoraz bližšie k uvedeniu na trh a práve získal certifikáciu 3C. Tá odhaľuje, že telefón s modelovým číslom PHN110 bude vybavený podporou 100 W nabíjania. V priamom porovnaní s Galaxy Z Fold5 tak ide o neskutočne veľký rozdiel.

V predajnom balení Oppo Find N3 sa bude nachádzať nabíjací adaptér SuperVOOC VCB7CACH s dvoma konektormi USB-A/USB-C. Oppo v tomto prípade použije dva porty, ktoré budú schopné dodávať až 100 W, avšak každý z nich dodá presne polovicu výkonu. Bude však zaujímavé sledovať, ako sa Oppo vysporiada s umiestnením portov na adaptéri, keďže podobné riešenie používa aj Huawei, avšak v prípade riešenia tejto spoločnosti jeden zapojený USB kábel blokuje druhý port.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Nabíjačka Huawei P60 Pro

Oppo si v oblasti nabíjania skladacích zariadení zaslúži pochvalu už o prvého modelu Oppo Find N, ktorý bol vybavený 33 W nabíjaním. Po tomto telefóne nasledoval model N2, ktorý podporuje 66 W, čiže 100 W nabíjanie pri N3 nie je až tak veľkým prekvapením. Model Oppo Find N3 by sa tak mal z 0 na 100 % nabiť za menej ako 30 minút.

Pokým verzia OnePlus Open by mala byť uvedená niekedy začiatkom septembra, tak Oppo Find N3 by mal byť na trh uvedený už tento mesiac.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.