Oppo bude musieť o prvenstvo ešte zabojovať.

Nedávno sa objavili informácie, že aj spoločnosť Vivo chce predstaviť model s 10 GB RAM, pričom v hre je aj ďalší silný hráč. Asus by mal prichádzajúci model ROG takisto vybaviť 10 GB RAM. Aj keď je vidieť, že konkurencia nespí, tak nakoniec to môže byť práve Oppo, ktoré odhalí prvé zariadenia s 10 GB pamäte RAM.

Naznačuje to certifikačný úrad TENAA. Tentokrát sa v certifikačnom procese Find X objavil opäť a rovno s 10 GB operačnej pamäte. Model Find X sa pôvodne začal predávať s 8 GB operačnou pamäťou a 128, prípadne 256 GB vnútorným úložiskom. V najnovšej konfigurácii by vznikla ďalšia verzia v kombinácii 10 GB RAM + 256 GB ROM.

Oppo Find X má 6,42-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2340 × 1080 pixelov. Smartfón na trh prišiel v originálnom bezrámikovom dizajne s netradičným riešením prednej kamery a senzorov. Motorizovaný slider v prípade potreby vysunie senzory, vrátane duálneho hlavného a selfie fotoaparátu.

Telefón poháňa Snapdragon 845, má 25 Mpx predný fotoaparát a 16 Mpx + 20 Mpx zostavu hlavných fotoaparátov. Find X aktuálne beží na Androide 8.1 Oreo. Batéria s podporou rýchleho nabíjania dosahuje slušných 3730 mAh.

Základný model má cenu stanovenú na približne 730 eur, zatiaľ čo 256 GB verzia sa pohybuje na hranici 900 eur. Je preto pravdepodobné, že najvybavenejšia verzia dostane pomerne vysokú cenovku, na úrovni 1200 eur.

My iba dúfame, že Oppo zapracovalo aj na konštrukcii Find X, a smartfón sa už nebude ohýbať tak, ako tomu bolo na začiatku predaja.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Oppo Find X Lamborghini edition ide do predaja. Vysokú cenu obháji bezkonkurenčne rýchla nabíjacia technológia Super VOOC

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.