Operátor ukončil predaj svojej satelitnej TV už začiatkom roka.

Služba Orange TV cez satelit bola na trhu od polovice augusta 2018. Orange ju prestal predávať od 1. februára 2021, existujúcim používateľom ju však ponechal. Teraz oznámil, že službu zruší úplne a jej používateľom ponúkne dve možnosti.

Prvou možnosťou bude migrácia na káblovú IPTV, ktorá predstavuje technicky najvyspelejšiu TV službu tohto operátora. Orange k nej najnovšie začal ponúkať nový set-top box s Android TV a podporou 4K rozlíšenia. Podmienkou je, nachádzať sa v dostupnosti IPTV služby. Orange v tejto súvislosti zdôraznil neustále rozširovanie pevnej siete a to vlastnej aj partnerskej.

Druhou možnosťou bude prechod na novú satelitnú službu, ktorú Orange uvedie v spolupráci so spoločnosťou Canal+. Tá vlastní a prevádzkuje satelitnú TV Skylink. Ponuka služby, programový raster a ďalšie detaily budú oznámené pred jej spustením.

Pripomeňme, že Orange ponúka aj službu Orange TV cez internet, ktorá je dostupná odkiaľkoľvek – podmienkou je iba pripojenie do internetu.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit