Od 3. júla sa mení zloženie zón Svet 1 a Svet 2.

Orange oznámil zmeny v roamingovom balíčku Go Svet Dáta, konkrétne v zložení krajín, ktoré spadajú do zón Svet 1 a Svet 2.

Novinkou je, že do zóny Svet 1 sa presunú krajiny Tunisko, Vietnam, Omán, Maurícius, Dominikánska republika, Japonsko, Thajsko, Maldivy a Švajčiarsko. Do zóny Svet 2 pribudnú Kapverdy.

V praxi to znamená, že v nových krajinách zóny Svet 1 bude od 3. júla dátovanie lacnejšie v porovnaní s predchádzajúcim stavom. Roamingový balíček Go Svet Dáta je dostupný v niekoľkých variantoch, v najvyššej verzii ponúka 1000 MB za 12 eur.

Kompletná ponuka balíkov Go Svet Dáta pre krajiny v zónach Svet 1 a Svet 2 je nasledujúca:

BalíkAktivačný poplatokMesačný poplatokPrenos dát v Zóne Svet 1Prenos dát v Zóne Svet 2
Go Svet 100 MB0 €0 €2,50 € / 100 MB  0,25 € /1 MB
Go Svet 500 MB0 €0 €8 € / 500 MB0,18 € /1 MB
Go Svet 1 GB0 €0 €12 €/ 1 GB0,12 €/1 MB

Balík Go Svet Dáta si môžete aktivovať cez skrátené číslo 950, aplikáciu Môj Orange alebo zákaznícku zónu. Platnosť balíka s automatickou obnovou je 1 mesiac alebo do jeho minutia v závislosti od dátovej spotreby zákazníka.

Pokiaľ preferujete volania pred dátami, Orange ponúka roamingový balík Môj Svet, ktorého automatickou súčasťou je cestovné poistenie pre celú rodinu s poistným krytím až do 100 000 eur bez dodatočných poplatkov.

Rozdelenie krajín do zón v rámci balíkov Orange Go Svet Dáta

Zóna Svet 1

Albánsko, Argentína, Arménsko, Austrália, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Čína, Egypt, Izrael, Južná Afrika, Kanada, Katar, Kosovo, Maldivy, Mexiko, Moldavsko, Nový Zéland, Peru, Salvádor, Severné Macedónsko, Srbsko, Taiwan, Turecko (+ severná časť Cypru), USA,

od 3.7. pribudne Tunisko, Vietnam, Omán, Maurícius, Dominikánska republika, Japonsko, Thajsko, Švajčiarsko, Ukrajina zadarmo

Zóna Svet 2

Afganistan, Anguilla, Antigua a Barbuda, Azerbajdžan, Barbados, Bielorusko, Botswana, Brazília, Britské Panenské ostrovy, Čile, Dominika, Filipíny, Gruzínsko, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Hong Kong, India, Indonézia, Irak, Irán, Jamajka, Jordánsko, Kajmanské ostrovy, Kamerun, Kazachstan, Keňa, Kostarika, Kuvajt, Madagaskar, Makao, Malajzia, Mali, Maroko, Monako, Montserrat, Niger, Pakistan, Panama, Pobrežie Slonoviny, Portoriko, Rusko, Senegal, Singapur, Spojené arabské emiráty, Stredoafrická republika, Svätá Lucia, Svätý Krištof a Nevis, Svätý Vincent a Grenadíny, Trinidad a Tobago, Turks a Caicos, Uganda

od 3.7. pribudnú Kapverdy

Najlacnejší roaming má Telekom, riešením sú aj eSIM karty

Pokiaľ chcete v zahraničí surfovať lacnejšie, ako to ponúkajú roamingové balíčky väčšiny slovenských operátorov, môžete využiť služby, ktoré ponúkajú eSIM karty s dátovými balíčkami pre jednotlivé krajiny – obľúbené sú najmä AiraloNomad eSIM a po novom aj Revolut.

Zo slovenských operátorov má najvýhodnejšiu ponuku Telekom. Ten v týchto dňoch spustil úplne nové roamingové balíčky, ktoré obsahujú až 5 GB dát za 15 eur, pričom tieto dáta môžete využívať kdekoľvek v rámci 115 krajín mimo krajín Európskej únie. Ďalšie detaily sa dozviete v samostatnom článku TU.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit