Ide o bezkonkurenčnú ponuku na slovenskom trhu.

Roamingové ponuky slovenských operátorov sú zväčša citeľne nevýhodnejšie v porovnaní so službami, ktoré ponúkajú eSIM karty s dátovými balíčkami pre jednotlivé krajiny – ako je Airalo, Nomad eSIM a po novom aj Revolut.

Telekom však predstavil vynovenú ponuku roamingových balíčkov, ktoré majú potenciál týmto službám konkurovať a v určitých situáciách sú aj výhodnejšie.

Nová ponuka roamingových balíčkov od Telekomu je jednoduchá. Od 25. júna budú k dispozícii tri nové balíčky:

  • 1 GB dát s platnosťou 7 dní za 5 eur
  • 3 GB dát s platnosťou 30 dní za 10 eur
  • 5 GB dát s platnosťou 30 dní za 15 eur
Telekom vynovil roamingové balíčkyZdroj: TOUCHIT
Telekom vynovil roamingové balíčky

Jeden balíček, 115 krajín

Nové roamingové balíčky od Telekomu môžete čerpať v 115 krajinách vrátane Turecka, Tuniska, Thajska, USA, Kanady, Číny, Taiwanu, Vietnamu, Dominikánskej republiky a ďalších. Platí, že stačí, aby ste si aktivovali jeden balíček a ten môžete využívať vo všetkých krajinách. Kompletný zoznam krajín môžete vidieť na priloženej fotke. Ďalšie informácie o nových roamingových balíčkoch nájdete na telekom.sk.

V praxi to znamená, že pokiaľ máte službu od Telekomu a pohybujete sa v krajinách EÚ, nemusíte si nič aktivovať. Ak viete, že sa budete pohybovať aj mimo krajín EÚ, zaplatíte si niektorý z roamingových balíčkov a nemusíte sa o nič starať. V krajinách EÚ sa budú čerpať dáta ako doma, mimo krajín EÚ sa budú čerpať dáta zo zaplateného roamingového balíčka.

Pokiaľ vyčerpáte dáta z roamingového balíčka, Telekom vám automaticky pozastaví dátový prenos. Nestane sa vám teda, že by ste omylom dátovali za predražené ceny, lebo ste si neuvedomili, že už nemáte dáta v balíčku. Ak budete chcieť využívať mobilné dáta aj naďalej, stačí si aktivovať ďalší roamingový balíček.

Telekom vynovil roamingové balíčkyZdroj: TOUCHIT
Telekom vynovil roamingové balíčky

Roaming pre všetky SIM karty, paušály dostanú darček

Nové roamingové balíčky si môžete aktivovať pre ľubovoľnú SIM kartu od Telekomu – či už ide o paušál, predplatenú kartu alebo program SWIPE pre mladých. Telekom si pre zákazníkov s paušálmi (spotrebitelia aj firmy) pripravil darček a dá im 500 MB dát na 24 hodín zadarmo.

Tento darček je možné využiť jedenkrát za jedno zúčtovacie obdobie a automaticky sa aktivuje po prílete do krajiny, kde je možné roamingový balíček využívať.

Telekom vynovil roamingové balíčkyZdroj: TOUCHIT
Telekom vynovil roamingové balíčky

Roaming od Telekomu alebo lokálna eSIM karta?

Niektorí používatelia si obľúbili používanie zahraničných eSIM kariet cez služby typu Airalo, Nomad eSIM a Revolut. Tie ponúkajú balíčky, ktoré sú určené pre jednotlivé krajiny a takisto aj balíčky pre regióny, ktoré obsahujú viacero krajín. Ak potrebujete dáta iba v jednej krajine, tieto služby môžu ponúknuť o trošku lacnejšie dáta.

Na druhej strane, nové roamingové balíčky od Telekomu môžu byť cenovo výhodnejšie, ak v rámci jednej cesty navštívite viacero krajín. Výhodou riešenia od Telekomu je aj to, že jeho roamingové balíčky môžete využiť aj v prípade, že nemáte smartfón s podporou eSIM – postačí vám ľubovoľná SIM karta od Telekomu, či už ide o paušál, predplatenú kartu alebo program SWIPE pre mladých.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit