Tvorcovia populárnej VR hry Job Simulator pracujú na plugine pre Unity, ktorý umožňuje importovať do enginu 3D video.

Ich plugin umožňuje importovať video nahrané 3D kamerou priamo do enginu Unity. Vďaka tomu je možné priamo v engine pracovať s nahranou 3D scénou a vkladať do záznamu CGI objekty a efekty. OwlchemyVR Mixed Reality Toolkit napreduje vo vývoji a s každým dňom získava nové zaujímavé funkcie.

dynamic-lighting2_nowat

Novinkou je napríklad dynamické osvetľovanie, ktoré ovplyvňuje už  nahranú 3D scénu. V praxi je tak možné do 3D videa vložiť zdroj svetla, ktorý realisticky osvetlí objekty vo videu. To isté platí pre dynamické tieňovanie.

Taktiež je možné vkladať 3D záznam do scény vytvorenej v engine a kombinovať potom celú scénu s ďalšími digitálnymi objektami. Pritom sa dá stále pracovať so správnou hĺbkou scény a rozmiestnením objektov v priestore.

mixed-reality_nowat

Tešíme sa, že sa niekomu podarilo vytvoriť takýto jednoduchý spôsob práce s 3D videom vo virtuálnej realite. Uľahčí to prácu tvorcom (nielen) VR obsahu, ktorí tak už nebudú musieť kvôli pár CGI objektom renderovať celú scénu v engine. Ak máte záujem vyskúšať si OwlchemyVR Mixed Reality Toolkit, práve prebieha proces prijímania prihlášok do beta testu.

Zdroj: Tom’s Hardware