Spoločnosť Parrot predstavila nového drona, ktorý sa pýši množstvom užitočných funkcií, ako aj atypickým vzhľadom.

Na rozdiel od väčšiny dronov  sa Parrot Disco FPV dron ponáša skôr na lietadlo, než na helikoptéru. Na to, aby vzlietol mu stačí jedna vrtuľa a trocha ľudskej sily. Spustí sa tým, že ho vyhodíte do vzduchu.

Od iných dronov sa líši tiež výdržou batérie, vďaka ktorej sa dokáže udržať vo vzduchu až 45 minút. Vymeniteľná batéria je vyrobená z  plastu a uhlíka,  čo sa priaznivo odzrkadľuje na váhe drona. Okrem batérie sú odnímateľné aj jeho krídla. Maximálna rýchlosť, ktorú dron dosahuje je viac než 80 km/h.

Parrot Disco dron má na svojej prednej strane 1080p kameru s 32 GB úložiskom, ktoré umožňuje nahrať viac ako 4 hodiny záznamu. Videá je možné prehrávať priamo cez Apple alebo Android zariadenia, ktoré sú pripojené k ovládaču Skycontroller 2 s dosahom až 2 km. V spojení s aplikáciou Parrot’s FreeFlightPro sa tak dá sledovať, kam dron smeruje, čo sníma, prípadne je možné cez ňu nastaviť letový plán.

Súčasťou výbavy je VR headset, ktorý majiteľa drona vtiahne aspoň virtuálne do kokpitu, takže natáčané zábery dostanú úplne nový rozmer.

Parrot Disco FPV dron je dostupný za cenu 1 299 dolárov.

Zdroj: businessinsider.com

Značky: