Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ZSSK pripravila v dňoch 3. – 5. 10. 2018 špeciálnu ponuku pre všetkých milovníkov festivalov a piva. Odvezte sa vlakom z Bratislavy priamo do Mníchova a zabavte sa už cestou. 

Na začiatku bola svadba, po ktorej sa hostia veselili ešte niekoľko dní. Presne takto rozprávkovo sa začali písať dejiny kultového mníchovského Oktoberfestu. Sobáš korunného princa Ľudovíta I. Bavorského s Terezou Sasko-Hildburghausenskou v roku 1810 odštartoval históriu podujatia, ktoré dnes poznáme ako najväčší pivný festival na svete. Napriek názvu však, paradoxne, z väčšej časti prebieha v septembri, keď je ešte príjemné teplé počasie, a vrcholí počas prvého októbrového víkendu.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pripravila v termíne 3. – 5. 10. 2018 jedinečnú ponuku nielen pre milovníkov zlatého moku, ale aj dobrého jedla, festivalov, zábavy a bavorskej kultúry – výlet vlakom z Bratislavy priamo do Mníchova. V bezkonkurenčnej cene 179 eur na osobu je zahrnutá pohodlná doprava v ležadlovom vozni, „raňajky do postele“ cestou do bavorskej metropoly, rezervácia miesta v pivnom stane, možnosť zabaviť sa v spoločenskom „párty“ vozni s barom a občerstvenie na Oktoberfeste v podobe dvoch litrov piva a polovice pečeného kurčaťa.

Vlak odchádza v stredu 3. 10. o 21:00 zo železničnej stanice Bratislava-Nové Mesto a o 22:05 zo stanice Bratislava-Petržalka s príchodom na mníchovskú stanicu München Hauptbahnhof vo štvrtok 4. 10. o 09:20. Areál Oktoberfestu, 42-hektárová Tereziánska lúka, sa nachádza asi dvadsať minút pešej chôdze južne od železničnej stanice. Od 11:00 do 16:30 majú všetci cestujúci, ktorí využijú našu ponuku, zabezpečenú rezerváciu miesta v stane Löwenbräu-Festhalle. Návštevníci Oktoberfestu môžu okrem obohacovania svojej zbierky pivárskych a gastronomických zážitkov navštíviť lunapark či pozrieť si metropolu Bavorska, ktorá sa pýši bohatou históriou a pozoruhodnými pamiatkami. Odchod z mníchovskej Hauptbahnhof je vo štvrtok 4. 10. o 22:31 s príchodom do stanice BratislavaNové Mesto v piatok 5. 10. o 06:53. Cestujúcim odporúčame byť na stanici aspoň dvadsať minút pred odchodom vlaku. Pre viac informácií, rezervácie a zakúpenie lístkov môžete kontaktovať e-mailovú adresu: gregusova.janka@slovakrail.sk, prípadne telefónne číslo: 0904 883 945.

Vedeli ste, že až 30 % ročnej produkcie bavorských pivovarov sa spotrebuje počas dvoch týždňov tohto festivalu? Nenechajte si ujsť mníchovský Oktoberfest a zabavte sa so ZSSK už počas cesty.

Značky: