Telefón s označením Pixel 9 Pro sa objavil na prvých reálnych snímkach.

Modely zo série Google Pixel 9 sú aktuálne pod drobnohľadom viacerých fanúšikov a nadšencov do telefónov od Googlu. Tieto telefóny by na trh mali prísť v druhej polovici roka a podľa všetkého zaujmú novým rozložením modelov. Na pláne totiž majú byť tri klasické telefóny zo série Pixel 9 a tiež jeden skladateľný. Ako však už naznačovali skoršie úniky, model Pixel 9 Pro bude kompaktnejším zariadením a poteší nadšencov do menších telefónov.

Posledný únik snímky, na ktorej sa nachádza model s označením Pro potvrdzuje, že Google skutočne pracuje na kompaktnej verzii tohto telefónu. Leaker, ktorý tieto snímky uverejnil, porovnal telefón aj s modelom iPhone 14 Pro Max, od ktorého je novinka od Googlu menšia.

Pixel 9 Pro bude kompaktným zariadením

Google to ešte s menšími telefónmi nevzdal a zatiaľ čo sa niektorým výrobcom v tomto segmente nepodarilo preraziť, americký gigant stále pracuje na zariadeniach s menšou konštrukciou. Väčším modelom v sérii má byť Pixel 9 Pro XL, pričom Pixel 9 Pro bude skutočne kompaktnejším telefónom.

Pixel 9 Pro vs. iPhone 14 Pro MaxZdroj: androidauthority.com
Pixel 9 Pro vs. iPhone 14 Pro Max

Na snímke vyššie môžete vidieť porovnanie veľkostí modelov Pixel 9 Pro a iPhone 14 Pro Max. Model od spoločnosti Apple má pritom veľkosť uhlopriečky displeja na úrovni 6,7 „, Pixel 9 Pro je od neho výrazne menší. Ako je možno vidieť na telefóne od spoločnosti Google, zatiaľ ide len o interný model, ktorý je miestami rozbitý.

Pixel 9 ProZdroj: androidauthority.com
Pixel 9 Pro

Google Pixel 9 Pro sa v kódovom označení značí aj ako caiman, čo taktiež potvrdzujú snímky. Z popisu na telefóne možno vidieť, že odfotený model disponuje 16 GB LPDDR5 RAM a tiež 128 GB interným úložiskom od spoločnosti Samsung. Zatiaľ však ide o nepoužiteľný telefón, ktorý zatiaľ nie je vo finálnej verzii.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.