Maximálny jas bude dosahovať až 1200 nitov.

Skladací telefón od spoločnosti Google je ako fantóm. Každý o ňom hovorí, no nikto ho ešte nikdy nevidel. Je to celkom prirodzené, keďže ešte nebol predstavený. O tomto tajomnom zariadení pritom počúvame už príliš dlho na to, aby sa už konečne dostalo na trh. Niečo podobné Google predviedol aj pri hodinkách Pixel Watch, ktoré po nedávnom predstavení príliš veľký rozruch nespravili. Možno za to môže aj starý hardvér a špecifický dizajn

Portál GSMArena teraz zverejnil nové informácie o skladacom telefóne Pixel Fold, ktoré má kódové označenie Felix. Aj toto zariadenie bude vybavené dvoma displejmi (interným a externým). Keďže o ich výrobu sa postará spoločnosť Samsung, tak môžeme očakávať vysokú kvalitu a veľmi dobré technické parametre.

Vnútorný displej bude mať rozlíšenie 1840 × 2208 pixelov a pomer strán 5:6. Displej by mal mať uhlopriečku 7,58-palca, čiže jeho rozmery sú 123mm × 148 mm. Hoci predchádzajúce rendery skladacieho Pixel Fold skôr odrážali dizajn série Pixel 5, tak je vysoko pravdepodobné, že ten nový bude niesť dizajnový rukopis sérií Pixel 6 a 7.

Google Pixel FoldZdroj: GizChina
Rendery Google Pixel Fold

Zdroj ďalej dodáva, že vnútorný displej bude mať vysoký maximálny jas na úrovni 1200 nitov s priemerným jasom 800 nitov. Zároveň sa domnieva, že displej by mohol podporovať obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz.

V oblasti fotoaparátov môžeme očakávať 64 Mpx hlavný senzor Sony IMX787, 12 Mpx senzor ultraširokoulhého fotoaparátu Sony IMX386 a 10,8 Mpx senzor teleobjektívu S5K3J1. Vo vnútornom displeji sa má nachádzať aj 8 Mpx selfie fotoaparát so senzorom Sony IMX355. Na vonkajšej strane nájdeme selfie fotoaparát so senzorom S5K3J1. Aj pri tomto skladacom telefóne môžeme očakávať vysoký výkon celej fotosústavy. Pripomeňme si, že Pixel 7 Pro obsadil v nedávnych testoch fotoaparátov portálu DxOMark 1. miesto

Skladací smartfón Felix je v skutočnosti už druhé skladacie zariadenie spoločnosti Google. Pôvodný Pixel Fold sa mal totiž na trhu objaviť ešte koncom roka 2021, avšak nestalo sa tak. Toto rozhodnutie pravdepodobne padlo z dôvodu neaktuálneho hardvéru. Veríme, že Googlu sa tentokrát darí o niečo lepšie. V každom prípade sa zdá, že spoločnosť Samsung má v oblasti skladacích telefónov iba veľmi malú konkurenciu. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.