Od konkurencie by sa mal odlišovať aj hranatejším dizajnom.

Google tento týždeň vydal ďalšiu beta verziu systému Android 12L, ktorá prináša aj jednu novinku, ktorá sa zrejme týka skladacieho telefónu spoločnosti. Portál AndroidAuthority informuje, že nová beta verzia systému obsahuje animácie, ktoré podrobne popisujú nastavenie skladacieho telefónu vrátane nastavenia siete a vloženia SIM karty.

Zaujímavé je, že pripomínajú animácie známe z prostredia existujúcich telefónov Google Pixel. Animácie odkrývajú skladacie zariadenie s pántom na ľavej strane, vonkajším displejom vedľa neho a slotom pre SIM. Na pravej strane sa nachádzajú aj tlačidlá na ovládanie hlasitosti.

Pokiaľ sa však môžeme spoľahnúť, že ide o animácie skutočného zariadenia, tak dostávame aj približnú predstavu o netradičnom dizajne tohto skladacieho zariadenia. Zdroj pritom predpokladá, že ide o skutočný dizajn Pixel Fold, ktorý má bližšie k dizajnu modelu Oppo Find N než k dizajnu Galaxy Z Fold3

V prípade, že sa zariadenie rozloží, tak obrazovka Pixel Fold má pomer strán 7:8. To znamená, že Google by týmto dizajnom svoje skladacie zariadenie vtesnal medzi pomery strán Oppo a Samsung telefónov. Po stránke výbavy údajne pôjde o totožný hardvér, ktorý sme už videli aj v prípade modelov Pixel 6. Jediná výnimka sa má údajne udiať iba v oblasti fotoaparátov.

Je potrebné poznamenať, že vyššie uvedené informácie sú čerpané zo systémových animácií nastavenia, takže sa nemusia zhodovať so skutočným skladacím zariadením Google Pixel.

Stále pritom máme nádej, že Google nakoniec skladateľné zariadenie Pixel Fold predstaví neskôr v tomto roku.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.