Uvedenie smartfónu bolo niekoľkokrát odložené.

Tieto časté zmeny počas uplynulého roka a pol nedávali príliš veľa šancí k tomu, že sa tohto skladacieho smartfónu od Google vôbec dočkáme. Posledné správy síce tvrdili, že Pixel Fold nakoniec príde niekedy začiatkom roka 2022, ale analytik Ross Young nakoniec zverejnil správu, v ktorej uviedol, že práce na tomto smartfóne boli zrušené.

Údajným dôvodom bola nízka dôvera spoločnosti Google v toto zariadenie. Je to však aj pochopiteľné, keďže konkurenčný Samsung má na trhu už 3. generáciu svojich skladacích smartfónov v podobe modelov Galaxy Z Fold3 a Z Flip3.

Nakoľko sa trh vyvíja, tak aj Google zmenil svoje plány. Ross Young najnovšie informuje, že v treťom štvrťroku tohto roka bude spustená sériová výroba ohybných panelov pre skladací Pixel. Keďže ide iba o spustenie výroby jedného z komponentov, tak analytik predpokladá, že uvedenie smartfónu bude až vo štvrtom štvrťroku 2022. Pravdepodobne v októbri. 

Google Pixel FoldZdroj: GizChina
Google Pixel Fold

Pixel Fold by mal byť vybavený 120 Hz flexibilným displejom, čipsetom Google Tensor, operačným systémom Android 12L a duálnym zadným fotoaparátom s rozlíšením 16 Mpx + 12,2 Mpx. Rozmerovo by malo ísť o pomerne kompaktný skladací telefón. Bolo by potešujúce, keby sa tento smartfón inšpiroval dizajnom Oppo Find N, ktorý je skutočne veľmi praktický.

Okrem skladacieho smartfónu sa očakáva, že Google na trh uvedie aj tablet, ktorý by mal byť jedným z prvých zariadení s Androidom 12L.

Zdroj: Ross Young

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.