Najvýraznejším dizajnovým prvkom je ventilačný systém v tvare písmena V.

Do predstavenie PS5 je stále ešte veľmi ďaleko, no najnovšia dávka obrázkov je pomerne bohatá a prináša zaujímavý pohľad na konzolu, ktorou môže byť očakávaná PlayStation 5. Zverejnený patent bol zaregistrovaný ako elektronické zariadenie Sony 13. augusta. Samotná žiadosť bola spoločnosťou podaná už v máji.

Patent zobrazuje zariadenie, ktoré je s najväčšou pravdepodobnosťou PlayStation 5 a to aj napriek tomu, že vo WIPO nie je možné dohľadať žiadne bližšie informácie o tomto patente. Keďže zdrojom informácií je portál LetsGoDigital, tak túto správu môžeme považovať za vysoko vierohodnú.

Najzaujímavejším z patentu je práve dizajn v tvare písmena V, ktoré je možné nahradiť aj rímskou číslicou, čo nám dáva číslo 5. Na nákrese je vidieť niekoľko USB portov pre ovládače DualShock, ako aj rad tlačidiel, ktoré sú určené na ovládanie diskovej mechaniky, zapnutiu napájania a ďalším funkciám pripojenia. 

Bočná časť konzoly má výrazné rebrovanie, ktoré je určené na efektívne odvádzanie tepla, kvôli výraznému nárastu výkonu PS5 oproti aktuálnej generácii.

Je pravda, že finálny produkt málokedy vyzerá ako jeho patentový nákres. V tomto prípade sa môžeme domnievať, že sa pozeráme na dizajn prototypu zariadenia, ktorý sa neskôr prenesie aj do finálnej podoby konzoly PlayStation5. Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Recenzia Days Gone: PlayStation dostal ďalšiu exkluzivitu pre jedného hráča

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.