Budete si môcť vybrať z troch foriem predplatného.

Sony nedávno predstavilo vynovenú službu PlayStation Plus, ktorou chce lepšie konkurovať Xbox Game Passu od Microsoftu. Pokiaľ ste o tejto službe ešte nepočuli, tak vedzte, že ide o herný Netflix. Za mesačný poplatok získate prístup ku knižnici hier, ktoré môžete hrať bez nutnosti kupovať si ich – na Xboxe, počítači a takisto aj cez cloud (v závislosti od formy predplatného).

Microsoft ponúka svoj Game Pass už takmer 5 rokov a aktuálne ho využíva viac ako 25 miliónov hráčov. Nie je teda prekvapením, že s podobnou službou muselo prísť aj Sony. Odpoveďou je už spomenutý vynovený PlayStation Plus, ktorý by mal byť od 22. júna 2022 k dispozícii na Slovensku – pokiaľ nedôjde ku krátkodobému oneskoreniu spustenia služby. Ide o oficiálny dátum, ktorý ohlásilo Sony.

Vynovený PlayStation Plus bude k dispozícii v troch verziách

PlayStation Plus ponúkne od 22. júna 2022 tri formy predplatného. Všetky tri verzie budú k dispozícii na Slovensku.

PlayStation Plus Essential (8,99 eur mesačne / 24,99 eur štvrťročne / 59,99 eur ročne)

Toto členstvo ponúkne totožné benefity ako pôvodná verzia služby PlayStation Plus. Získate prístup k dvom plným verziám hier každý mesiac, exkluzívne zľavy, cloudové úložisko pre vaše herné dáta a budete môcť hrať s ostatnými hráčmi cez internet.

PlayStation Plus Extra (13,99 eur mesačne / 39,99 eur štvrťročne / 99,99 eur ročne)

Za extra príplatok 5 eur mesačne, resp. 40 eur ročne si môžete predplatiť PlayStation Plus Extra. Toto členstvo obsahuje všetky výhody balíčka Essential a zároveň umožňuje pristupovať k hernej knižnici, ktorá obsahuje až 400 hier pre PlayStation 4 a PlayStation 5. Hry z tejto knižnice si budete môcť stiahnuť do vašej konzoly a hrať ich bez nutnosti kupovať si ich.

PlayStation Plus Premium s cloudovým hraním (16,99 eur mesačne / 49,99 eur štvrťročne / 119,99 eur ročne)

Toto členstvo obsahuje všetky výhody balíčka Extra a navyše až 340 ďalších hier – pre PS3 (tie budú k dispozícii iba cez cloud) a pre PS1, PS2 a PSP (tie bude možné streamovať cez cloud alebo si ich stiahnuť do konzoly).

Okrem týchto titulov bude možné cez cloudové hranie pristupovať aj k PS4 titulom, ktoré sú súčasťou hernej knižnice PlayStation Plus Extra + Premium. Hry si budete môcť streamovať do konzol PlayStation 4 a PlayStation 5 a takisto aj do počítača.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit