Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Partnerstvo VÚB banky, ktorá je členom skupiny Intesa Sanapolo, a poisťovne Generali dosiahlo dôležitý míľnik 20 rokov. Počas tohto obdobia spoločne predstavili množstvo obľúbených produktov a služieb pre rodiny a firmy. Teraz materské spoločnosti posilňujú svoju spoluprácu na úrovni regiónu strednej a východnej Európy.

História partnerstva sa začala písať v roku 2002, kedy si klienti VÚB banky mohli uzatvoriť celoročné cestovné poistenie, úrazové a nemocenské poistenie, poistenie schopnosti splácať spotrebné alebo hypotekárne úvery od Generali. Za prvý rok kooperácie sa stihlo uzatvoriť až 35-tisíc poistných zmluv. V roku 2004 spolu založili prvú slovenskú DSS pod názvom VÚB Generali DSS, a. s., ktorá má aktuálne takmer 330-tisíc sporiteľov.

Množstvo rôznych typov poistení rokmi pribúdal a v súčasnosti je ich už 10. Najčastejšie si klienti poisťujú riziká spojené so životným poistením, konkrétne poistenie smrti, trvalých následkov, invalidity a závažných ochorení. Na začiatku spolupráce mali klienti záujem prevažne o cestovné poistenie a poistenie PZP. V priebehu rokov začal prevažovať dopyt po životnom poistení.

Najčastejšie plnenie v životnom poistení uzatvorenom prostredníctvom VÚB je práceneschopnosť. Druhým najčastejším rizikom je denné odškodné spojené s liečením úrazu.     

V rámci poistenia osobných vecí, ktoré poskytuje Generali výhradne pre klientov VÚB, hlásia klienti najčastejšie stratu okuliarov a dokladov, ale tiež krádež peňaženky či zneužitie karty. 

Aktuálne materské spoločnosti posilňujú svoju spoluprácu na úrovni regiónu strednej a východnej Európy.

„Osobne nepoznám produktívnejšiu a efektívnejšiu alianciu dvoch spoločností, ako je táto. Našim klientom sme priniesli množstvo výhod a vďaka Generali dokážeme ako banka pokryť všetky ich poistné potreby na všetkých pobočkách. Fakt, že táto spolupráca funguje už dve desaťročia, je hlavným dôkazom toho, že spoločne ponúkame kvalitné služby, ktoré klient dokáže oceniť. Už teraz sa tešíme na dosahovanie nových cieľov s ďalšími službami a digitalizovanými riešeniami, aby sme ešte viac posilnili výnimočnú zákaznícku skúsenosť v segmente bankopoistenia a priniesli nový pohľad na spoločnú budúcnosť na trhu,“ povedal Martin Techman, vrchný riaditeľ úseku Retailové bankovníctvo vo VÚB.

„Spolu s tímom VÚB Banky sme v roku 2002 vybudovali základy bankopoistného segmentu na slovenskom trhu. Pre toto dlhodobé partnerstvo založené na efektívnej spolupráci, profesionalite, kvalitných produktoch a proklientskych službách, sme sa stali celoživotným partnerom tisícok klientov, ktorým poskytujeme riešenia na mieru. Posilnenie už existujúcej spolupráce je ďalším krokom k tomu, aby sme našim klientom naďalej prinášali to najlepšie na trhu, stáli pri nich v každej dôležitej životnej situácii a napĺňali tak našu víziu celoživotného partnera,“ povedal Roman Juráš, Country Manager Skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko.

Značky: