V krátkej dobe by mal byť nový iMac Pro dostupný aj u slovenských predajcov.

Základná konfigurácia nového iMac Pro začína na sume 4999 eur. Treba však podotknúť, že Apple týmto produktom necieli na bežných ľudí pre ktorých by táto suma bola pravdepodobne astronomická. iMac Pro totiž dokáže v reálnom čase pracovať s veľmi prepracovanými 3D simuláciami a animáciami a rovnako slúži aj na dizajnovanie virtuálnej reality.

V základnej výbave používateľ nájde 8-jadrový procesor Intel Xeon, 32 GB DDR4 pamäte RAM, 1 TB SSD disk a grafickú kartu AMD Radeon Pro Vega 56 GPU s 8 GB HBM2 pamäte. iMac je rovnako vybavený aj 5K Retina displejom, 10 GB ethernet portom, niekoľkými USB-C konektormi a zároveň podporuje aj možnosť pripojenia ďalších dvoch externých 5K monitorov. Apple k iMacu pribaľuje aj klávesnicu Magic Keyboard a myš Magic Mouse.

V prípade, že používateľovi nepostačuje takýto výkon, tak je možné rozšíriť iMac Pro až na 16-jadrový procesor Intel Xeon, 128 GB pamäte RAM, 4 TB SSD disk a grafickú kartu Radeon Pro Vega 64 s 16 GB HBM2 pamäte. Náklady na túto konfiguráciu zatiaľ oficiálne nie sú známe, no už v uplynulých mesiacoch sa odhadovali na približne 19 tisíc eur.

Apple novým iMac Pro cieli primárne na firmy, ktoré v súčasnej dobe využívajú jeho stolový počítač Mac Pro, ktorého cena sa tiež pohybovala rádovo v tisícoch eur.

Zdroj: GSMArena