Je určená pre počítače s grafickou kartou od AMD.

AMD rozšírilo svoje softvérové nástroje Radeon Software vo verzii Adrenalin Edition (17.12) o novú funkciu, ktorou je prepojenie so smartfónom. Pre správne fungovanie je potrebné stiahnuť si aplikáciu AMD Link pre iOS alebo Android a mať v počítači grafickú kartu od AMD. Následne môžete prepojiť počítač so smartfónom jednoduchým naskenovaním QR kódu.

AMD Link ponúka informácie o zaťažení počítača v reálnom čase. Aplikácia zobrazuje aktuálne využitie procesora, grafickej karty a operačnej pamäte. Hráčov poteší aj informácia o aktuálnom počte FPS a rýchlosti grafického čipu. K dispozícii je dokonca funkcia pre vytváranie screenshotov a spustenia nahrávania videa z obrazovky počítača, avšak v takom prípade je potrebné mať v PC nainštalovaný aj program Radeon ReLive.

Aplikáciu AMD Link si môžete stiahnuť z obchodu Google Play a App Store. V redakcii aktuálne nemáme žiaden počítač s grafickou kartou od AMD, takže sme funkcionalitu a spoľahlivosť aplikácie nemohli posúdiť.

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

VIDEO: AMD Radeon RX Vega je prémiová grafická karta od AMD

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit