O nových výkonných NUC od Intelu sme už písali počas CES. Teraz sa na internete objavili prvé benchmarky a vyzerajú naozaj zaujímavo.

NUC Hades Canyon sa bude predávať v dvoch variantoch. Drahší s procesorom Intel i7-8809G a lacnejší s procesorom Intel i7-8705G. Benchmarky sa týkajú drahšieho modelu s trochu výkonnejšou grafikou. O samotných procesoroch a ich presných parametroch sme už písali v januári.

Výhodou procesoru i7-8809G je možnosť taktovania. Keďže NUC Hades Canyon má celkom dobre spracované chladenie, je možné procesor pretaktovať aj v takto kompaktnom tele a dosiahnuť citeľné zlepšenie výkonu. Poďme sa teda rovno pozrieť na to, čo môžeme od novinky očakávať v oblasti produktivity. Testy unikli cez kórejskú stránku Playwares, a pôvodný článok bol už stiahnutý – nie však skôr ako stihli údaje skopírovať ostatné weby.

Výsledky sú porovnateľné s ostatnými Intel i7 mobilnými čipmi ôsmej generácie. To sme aj očakávali, zaujíma nás hlavne grafický výkon nového integrovaného jadra. Riešenia Intel HD Graphics sú adekvátne pre kancelársku prácu, pozeranie filmov či prezeranie internetu, ale pri pokuse o hranie graficky náročnejších hier to už nezvládali. Grafické jadro AMD Radeon RX Vega M GL však sľubuje iný zážitok.

Výsledky syntetických benchmarkov sú porovnateľné s mobilnou verziou Nvidia GTX 1060. Navyše, toto sú výsledky z prvých modelov, s nedotiahnutými drivermi. Očakávame, že časom dostane GPU lepšie drivery a výkon sa zlepší. Hráči však určite čakajú na reálne výsledky z hrania hier, takže poďme na to.

Výsledky pri 1080p rozlíšení a Ultra kvalite sú v graficky náročných hrách veľmi slušné. Assassin’s Creed Origins je hra, ktorá dostávala do kolien aj najlepšie herné stroje, takže výsledok 34 FPS bez pretaktovania je naozaj výborný. Vieme si predstaviť, že pri troche nastavovania by ste dokázali každú súčasnú hru dostať na 60 FPS.

A ako sa počítaču darí pri hraní moderných eSports titulov?

Aj tu sú výsledky bezproblémové a len ťažko by ste mohli svoje výkony na virtuálnom bojisku zhadzovať na sekanie hry. Intel NUC Hades Canyon sa ukazuje ako skutočne výkonné riešenie vo veľmi kompaktnom balení. Už sa nevieme dočkať, kedy sa mašinka dostane do rúk aj nám.

Zdroj: Notebook Check, Playwares

CES 2018: Hades Canyon sa nebojí virtuálnej reality