Predstavenie modelov zo série POCO F6 sa postupne blíži.

Značka POCO už tento rok stihla predstaviť niekoľko nových smartfónov. Šlo o modely zo série POCO X6 a tiež o lacnejší model POCO M6 Pro. Tieto modely majú za cieľovú skupinu používateľov, ktorí hľadajú modely s čo najlepším pomerom cena/výbava. Teraz sa však pripravuje predstavenie telefónov, ktoré budú spadať do kategórie zabijakov vlajkových lodí. Pôjde o modelový rad smartfónov POCO F6, ktorý ponúkne dva zaujímavé modely.

Tak ako minulý rok, aj tento rok sa máme stretnúť so základným aj Pro modelom. Základný POCO F6 by mal vychádzať z čínskeho modelu Redmi Turbo 3, ktorý sa len nedávno predstavil na čínskom trhu. Pro verzia smartfónu má zasa vychádzať zo série Redmi K, konkrétne z modelu Redmi K70.

POCO F6 Pro sa objavil v FCC certifikácii

Certifikácia FCC je všeobecne známa tým, že zvyčajne odhalí informácie o batérii telefónu. To sa stalo aj teraz v prípade modelu POCO F6 Pro, ktorý sa už postupne pripravuje na predstavenie na globálnom trhu. V súčasnosti už poznáme aj kódové označenie modelu, ktoré je 23113RKC6G. Tento kód odkazuje na globálnu verziu telefónu, no zároveň poukazuje na to, že POCO F6 Pro si bude s modelom Redmi K70 skutočne podobný.

POCO F5 ProZdroj: TOUCHIT
POCO F5 Pro

Podľa aktuálne dostupných informácií má model POCO F6 Pro prísť na trh so systémom Xiaomi HyperOS postavenom na Androide 14. Telefón bude pravdepodobne predstavený v najbližších mesiacoch ešte pred vydaním Androidu 15 a systému Xiaomi HyperOS 2.0. Novinka z dielne POCO teda príde na trh s tým najaktuálnejším systémom. Z novej certifikácie tiež vyplýva to, že POCO F6 Pro ponúkne 5000 mAh batériu.

Na kapacitu batérie už odkazoval aj predchádzajúci únik, ktorý sa nám certifikáciou potvrdzuje. Ak sa nakoniec potvrdí aj to, že model bude vychádzať z čínskeho Redmi K70, tak vo výbave bude mať aj výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2. Okrem toho by však mal aj skopírovať fotoaparáty už spomenutého čínskeho modelu, vo výbave by teda ponúkol 50 Mpx hlavný snímač, 8 Mpx ultraširokouhlý a tiež 2 Mpx makro snímač. Nabíjanie by malo prebiehať až pri 120 W.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.