Model POCO F6 Pro sa objavil v prvej certifikácii, odhalil základ svojej výbavy.

Predstavovanie nových smartfónov je aktuálne v plnom prúde. Len nedávno svoje veľké novinky predstavili spoločnosti ako Samsung, Xiaomi či HONOR a na predstavenie vlajkových lodí sa pripravuje aj Huawei. Nie všetko sa však teraz točí okolo vlajkových lodí. Výrobcovia nezaspávajú na vavrínoch a pripravujú tak nové modely, ktoré prídu na trh v neskorších mesiacoch roka 2024. Medzi ne sa budú radiť aj lacnejšie modely ako napríklad aj POCO F6 Pro.

Práve tento model teraz prešiel svojou prvou certifikáciou. Z certifikácie pritom vyplývajú niektoré základné súčasti jeho výbavy a zdá sa, že opäť pôjde o dobre vybavený výkonný model. Jeho predstavenie je však ešte pomerne ďaleko, keďže na trh príde až o niekoľko mesiacov.

POCO F6 Pro v certifikácii

Prvé certifikácie nám zvyčajne odkrývajú najpodstatnejšie informácie o výbave telefónov. Rovnako je to aj v prípade modelu POCO F6 Pro, ktorý bude najlepšie vybaveným telefónom od POCO na rok 2024. Tento telefón sa na trhu objaví pravdepodobne až v lete, no nám nič nebráni v tom, aby sme o ňom začali zbierať prvé informácie. V certifikácii sa telefón objavil pod kódovým označením 23113RKC6G. Písmenko G na konci pritom oznamuje, že ide o model určený pre globálny trh.

POCO F5 ProZdroj: TOUCHIT
POCO F5 Pro

Jednou z informácií, ktoré sa z certifikácie dozvedáme, je použitý čipset. Je ním Snapdragon 8 Gen 2, ktorý bol využívaný v minuloročných vlajkových lodiach. Modelu POCO F6 Pro teda nebude chýbať výkon, bude sa vedieť porovnať s tými najvýkonnejšími telefónmi predstavenými minulý rok.

Okrem čipsetu nám však certifikácia potvrdzuje typ RAM a úložiska UFS. POCO F6 Pro ponúkne RAM typu LPDDR5X a úložisko bude typu UFS 4.0. Model teda siahne po súčastiach výbavy, ktoré ho dostanú medzi tie najlepšie modely na trhu s atraktívnou nižšou cenou.

POCO F6 Pro navyše v porovnaní s minuloročným modelom má siahnuť aj po lepšom fotoaparáte, čoho sa týkajú aj posledné úniky a špekulácie. Batéria má byť však rovnaká ako v prípade POCO F5 Pro, teda s kapacitou 5000 mAh.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.