Sociálne siete sa spájajú proti šíreniu klamstiev.

Hrozba koronavírusu, ktorá sa po svete šíri je už tak dosť zlá, aj bez podvodov. Tie sú však súčasťou internetových webov a sociálnych sietí bežným javom aj v takýchto časoch. Podľa webu ZDNet sa k iniciatíve boja proti dezinformáciám a klamstvám pripája sedem najväčších sociálnych sietí.

Ide o Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter a YouTube. Vo vyhlásení sa uvádza, že budú úzko spolupracovať v reakcii na COVID-19. Pomáhajú ľuďom zostať v kontakte, no zároveň chcú spoločne bojovať proti podvodom a dezinformáciám a víruse.

Chcú zvyšovať obsah, ktorý je podložený autoritami a zdieľať dôležité informácie v spolupráci so zdravotníckymi agentúrami na celom svete. Chcú, aby sa jednotlivé spoločnosti pridali k tejto iniciatíve a pracovali na tom, aby boli ľudia zdraví a v bezpečí.

coronavirus statement

Zdroj: ZDNet

Reakcia prichádza aj na správu z Twitteru z nedele. V nej sa uvádzalo, že Trumpova administratíva vyhlasuje národnú karanténu. Správa bola podvrh a najistejšie ako sledovať informácie o dianí v súvislosti s touto nákazou je oficiálny účet Centra pre kontrolu chorôb, teda @CDCgov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Umelá inteligencia pomáha v boji proti koronavírusom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.