Hra je veľmi náročná na kapacitu batérie.

Pokémon GO je obľúbená mobilná hra a zároveň je to aplikácia, ktorá rýchlo „vyšťaví“ batériu v telefóne. Niet sa čomu čudovať – neustále prijíma GPS signál a keďže hráte vonku, je potrebné mať často nastavený maximálny jas, aby ste na obrazovke telefónu niečo videli.

Riešením problému s rýchlym vybíjaním batérie sú powerbanky a tým sa v posledných týždňoch darí nadštandardne dobre. Tento segment produktov totiž bežne dosahuje medziročný nárast na úrovni 4%. Od 10. júla do 23. júla 2016 (doba, kedy bola hra oficiálne spustená) však zaznamenali predaje powerbánk až 101% nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Informuje o tom agentúra NDP a hoci sa jej štatistika týka iba Ameriky, je zrejmé, že nárast predaja powerbánk je globálny. Na Slovensku sme takisto postrehli vyšší výskyt tohto príslušenstva „v teréne“ a šialenstvo menom Pokémon GO sa snažili pre svoje marketingové účely využívať aj lokálne obchody. Rovnaká situácia bola v Čechách, kde po spustení hry zaznamenali dvojnásobný predaj tohto príslušenstva.

V súvislosti s hrou Pokémon GO pripravujeme aj porovnanie výdrže jednotlivých telefónov. Už teraz však môžeme povedať, že najlepšiu výdrž dosiahol telefón Acer Liquid Zest Plus. Nie je to prekvapením, tento smartfón s cenovkou 179 eur má vo výbave 5000 mAh batériu. Pokémonov sme s ním na jedno nabitie chytali takmer 5,5 hodiny.

Zdroj: NPD

Prečítajte si aj:

Powerbanky všade so sebou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit