Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V tomto roku debutuje na trhu nový crossover C-HR, ktorý sľubuje obrovský úspech.

Model už  predstavili v Japonsku a Európe, v máji bude mať premiéru  v USA. Vozidlo sa už teraz teší uznaniu odborníkov, novinárov aj vodičov a dôkazom nadšenia sú nominácie na ceny Car of the Year a World Car of the Year.

Všetko nasvedčuje tomu, že automobilka povzbudená úspechom modelu C-HR,  uvažuje o rozšírení ponuky o ďalší crossover. Vyplýva to z rozhovoru s Billom Fayom, viceprezidentom Toyota Motor Sales USA, ktorý vznikol pre portál WardsAuto.com. Vyjadril sa, že Toyota pravdepodobne predstaví nový koncept crossovera na autosalóne v New Yorku v apríli tohto roku. Zatiaľ len málo producentov automobilov má vo svojom portfóliu dva rôzne  crossovery, ale Bill Fay sa domnieva, že tento trh rastie tak rýchlo, že je na ňom dostatok miesta pre väčší výber modelov.

 

V súčasnosti registrujeme v segmene crossoverov množstvo zmien. Výrobcovia hľadajú  spôsoby, ako uspokojiť potreby zákazníkov. Myslím si, že Toyota má veľmi dobrú ponuku vďaka RAV4 a novému C-HR, ale zároveň sa rozhliadame, čo by sme ešte mohli urobiť, ak budú potreby trhu s crossovermi a SUV naďalej rásť. A podľa nášho názoru rásť budú,” domnieva sa viceprezident   Toyota Motor Sales.

Toyota C-HR bola navrhnutá najmä pre európsky trh, ale model sa natoľko vydaril, že firma sa rozhodla rozšíriť jeho záber. V súčasnosti je už v predaji aj v Japonsku, Turecku a Izraeli. Na Slovensku model predstavili a spustili predaj koncom minulého roka a ihneď sa stretol s veľkým záujmom. Od jeho uvedenia sa do dnešného dňa predalo 270 vozidiel, z čoho takmer 70 % boli hybridy.

V Spojených štátoch bude mať  Toyota C-HR premiéru v apríli. Spočiatku bude dostupná so 4-valcovým motorom 2.0 s výkonom 144 koní. V Európe je najpopulárnejším pohonom hybridný systém 1.8 s výkonom 122 k,  prevzatým z modelu Prius štvrtej generácie. Dostupný je tiež s benzínovým turbomotorom 1.2 s výkonom 116 k.

Toyota Motor Sales očakáva, že predaj v tomto roku v USA dosiahne 30-tisíc áut a v budúcom roku  60-tisíc kusov.

Značky: