Kedysi to mohol byť problém.

Dotykové pero S Pen bolo dlhé roky výsadou radu Galaxy Note, ale posledné dva roky je súčasťou telefónov Galaxy S22 Ultra a nedávno predstaveného S23 Ultra. Portál Sammobile.com sa pri testovaní nového telefónu zameral aj na overenie možnosti poškodenia tohto stylusu, ak by sme sa ho pokúsili nedopatrením či náročky zasunúť do šachty v tele telefónu opačne, teda hrotom von.

V minulosti to totiž možné bolo a pero sa v šachte mohlo zaseknúť tak, že sa nedalo vybrať. Zmenilo sa to až s príchodom Galaxy Note 7, čo je neslávne známy telefón, ktorého pár kusov postihol problém s vybuchujúcimi batériami.

Od spomínanej generácie Samsung zapracoval do tela telefónu ochranu, ktorá umožní zasunúť do šachty pri nesprávnom otočení len kúsok pera a ďalej to už nepôjde. Pochopiteľne, zabráni sa tým potenciálnemu poškodeniu stylusu i smartfónu.

Túto ochranu mali všetky Noty od verzie 7 a je potešiteľné, že sa na tom nič nezmenilo ani u S23 Ultra a ochrana funguje presne tak, ako u jeho predchodcov. Skutočný problém to bol hlavne pri Galaxy Note 5, kde sa pri nesprávnom zasunutí pero zaseklo a nedalo sa vybrať.

Jediným sklamaním v súvislosti so stylusom S Pen je fakt, že väčšina jeho funkcií zostala nezmenená už od čias Galaxy Note 20 Ultra a pri porovnaní S23 Ultra a S22 Ultra neboli pridané dokonca nijaké vylepšenia.

Zdroj: Sammobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.