Poukazuje na to nová pravidelná štúdia, ktorá tento stav meria už niekoľko rokov.

Nie každému používateľovi smartfónov vyhovuje Android aj iOS. Dlhé roky sa tak ľudia delia na dve skupiny, ktoré sa vzájomne na internete zosmiešňujú, prípadne až urážajú.

Žiadna z týchto skupín tak nedá dopustiť na svoj operačný systém a je len málo pravdepodobné, že by používatelia hromadne migrovali medzi týmito systémami. Používatelia Androidu sú však predsa len o niečo málo vernejší. Tvrdí to štúdia od výskumnej spoločnosti Consumer Intelligence Research Partners.

Vernosť k svojmu operačnému systému je u oboch systémov vysoká, no v prípade Androidu je počet skalných fanúšikov až 91 percent, zatiaľ čo u iOS len 86 percent. Hodnota vyjadrujte percento používateľov, ktorí, ak minulý rok inovovali svoj smartfón, ostali stále verní tomu istému operačnému systému.

Používatelia sú tak v podstate ustálení. Pre spoločnosti je nevyhnutné, aby sa namiesto akvizície nových používateľov zameriavali na vylepšovanie služieb pre tých súčasných. Apple to pochopil už dávnejšie a tak v minulom roku dosiahol rekordné tržby zo služieb iCloud, Apple Music, Apple Pay či App Store.

Nie vždy bolo tomu však takto. Ešte v roku 2013 mal iOS výrazne viac verných fanúšikov než Android.

Zdroj: TechCrunch