Ak ste dostali Samsung Galaxy S6 alebo S6 edge, máte super telefón, ale za chvíľu tu už bude nový model.

China Mobile, najväčší telekomunikačný operátor na svete s predplatiteľskou bázou 800 miliónov používateľov už pozná termín uvedenia nového telefónu. Podľa správy na Slashgear síce Galaxy S7 neuvidíme na CESe v januári v Las Vegas, ale jeho uvedenie je naplánované na február 2016. Bude to telefón so zakrivenými hranami displeja na oboch stranách, jeho označenie bude Samsung Galaxy S7 edge a pravdepodobne sa objaví aj model s väčším displejom s označením Samsung Galaxy S7 edge plus.

Pozrite si: Prvé detaily o Samsung Galaxy S7 a Benchmarkový test Galaxy S7

Pripomeňme, že model Galaxy S6 bol predstavený na kongrese MWC v Barcelone v marci a do predaja prišiel v apríli. Ako vlajková loď tak Galaxy S6 edge, resp. S6 edge plus vydržal tento model 10 mesiacov. Niečo podobné je aj v prípade modelu Galaxy Note, pričom Note 5 prišiel na (americký a kórejský) trh 10 mesiacov potom, ako sa objavil Note 4. Toto predstavenie sa konalo asi mesiac predtým, ako svoj nový smartfón iPhone 6S ukázal Apple. Predstavenie iPhone 7 bude pravdepodobne v septembri 2017.

Galaxy S7 príde s novou funkciou 3D Touch, teda ďalší prvok ovládania dotykového displeja bude v sile prítlaku prsta na displej. Je možné, že implementácia tejto funkcie bude pokračovaním súdneho sporu medzi Apple a Samsungom.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.