Nemyslíme si ale, že svitá na lepšie časy.

Teda Windows 7 zostane aj naďalej bez podpory, avšak chybu so zobrazením čierneho pozadia firma opraví.

Server Windows Latest uviedol, že sa tak stane z jedného hlavného dôvodu. Microsoft totiž vydal záplatu s označením KB4534310, ktorá obsahovala chybu s čiernym pozadím na pracovnej ploche. Tejto téme sme venovali samostatný článok.

Hoci nejde o kritickú chybu, Microsoft sa rozhodol uvoľniť aj po skončení podpory pre tento starý systém opravu. Pôvodná aktualizácia, ktorá obsahovala túto chybu bola ešte verejná. Teda nielen pre tých, čo si platia špeciálnu podporu na ďalší rok.

Okrem toho možno pomohlo naliehanie na sociálnych sieťach a tak je tu prísľub nápravy. Otázkou je, ako veľmi sa bude Microsoft s opravou a jej distribúciou ponáhľať.

Ďalší aktualizačný cyklus je totiž vychádza už na 11. februára 2020. Utorok známy ako aktualizačný utorok je deň, kedy dostanete čiastkové alebo súhrnné (kumulatívne) záplaty aj na Windows 10.

Na otázku ohľadne predaja počítačov nám Pavla Hobíková z Mall.sk povedala, že: „Posledných niekoľko  týždňov registrujeme zvýšené predaje operačných systémov.  Najväčší záujem je o operačný systém Windows 10 Home. Druhým najpredávanejším produktom je Windows 10 Professional. Záujem rastie aj o počítačové zostavy s už nainštalovaným operačným systémom. Tie zaznamenali za posledný mesiac nárast o takmer trojnásobok, u samotného operačného systému ide o 2,5 násobok. Trend je medzi zákazníkmi jasný,  90 % nakupuje čisto elektronické licencie, ktorých obľuba rastie na úkor fyzického krabicového variantu.“

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Koniec pre Windows 7: Návod ako pokračovať a čo robiť ďalej

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.