Spoločnosť Samsung predstavila na slovenskom trhu svoju najnovšiu vlajkovú loď – Galaxy Note10 a Note10+. Bolo to za prítomnosti partnerov a vybraných novinárov a obsahom prezentácie bolo predstavenie najnovších funkcií tohto telefónu.

Predstavenie sa konalo v reštaurácii  Aušpic na petržalskej strane Dunaja. Moderátorom predstavenia bol Sajfa a medzi jeho najlepší kúsok patrilo porovnanie stĺpa určeného na vztyčovania slovenskej vlajky pred budovou Parlamentu s perom S-Pen. Bolo zaujímavé sledovať, ako vysvetľuje kroky predsedu slovenského parlamentu kórejskému riaditeľovi tejto firmy. Malo to naozaj niečo do seba.

Ivan Kapec pri prezentácii nových funkcií Galaxy Note10

Technickú prezentáciu viedol produktový manažér Ivan Kapec a poukázal na najnovšie funkcie telefónu. V praxi ich vysvetľovali novinári, ktorí mali možnosť zoznámiť sa s telefónom Galaxy Note10 už o niečo skôr. Patrili sme medzi nich a prezentovali sme nové pripojenie Samsung Dex a Pripojenie na Windows (Link to Windows). Vysvetlili sme ako teraz stačí len prepojenie na notebook a Galaxy Note10 môžete používať ako počítač.

Ďalšie ukážky boli zamerané na kvalitu videa, dynamické rozostrenie pozadie vo videu a ďalšie efekty s obrazom a tiež zoomovanie trojice zabudovaných mikrofónov pri súčasnom zoomovaní vo videu.

Iste si spomínate na súťaž, ktorú sme mali pre našich čitateľov, fanúšikov nášho servera a telefónu Galaxy Note10 sme ponúkali možnosť zúčastniť sa na tejto udalosti a tiež zasúťažiť si nový telefón. Za redakciu TOUCHIT bol výhercom FIlip Hoza z Bratislavy. S ním sme aj urobili video rozhovor, ktorý sme nakrútili zadnou kamerou Galaxy Note10+ pri držaní telefónu v ruke a výhradne pomocou zabudovaných mikrofónov. Pritom úroveň vonkajšieho svetla už bola pomerne nízka, napriek tomu je video pekné. Finálne sme ho upravili v programe Adobe Rush, ktorý nájdete predinštalovaný v telefóne a máte naň aj zľavu na mesačnom predplatnom.

Adobe Rush je výborný nástroj vtedy, ak chcete postrihať video priamo v telefóne. Nie je to ten komfort, ako to robíte na počítači, ale dá sa to. Mesačné predplatné tohto programu je spolu s Note10/10+ v zlacnenej cene 7,99 USD za mesiac.

Od oficiálneho uvedenia telefónu Note10/10+ na slovenský trh bola tiež spustená funkcia zrkadlenia telefónu na displeji notebooku a jeho ovládanie pomocou myši a klávesnice. Vidíte záber z Windows aplikácie Váš telefón (Your Phone).

Na záver ešte prinášame niekoľko ďalších partnerstiev, ktoré sú k dispozícii spolu s telefónom Note10 a týkajú sa predplatného hudby cez Spotify a prémiového prístupu na YouTube bez reklám.

Všetky fotografie v článku boli realizované telefónom Galaxy Note10+.

Všetko o telefóne Galaxy Note10 a Note10+

Samsung Galaxy Note10 a Note10+. Poznáme ceny, začiatok predaja, najlepšie vlastnosti a darček v predobjednávke (VIDEO TOUCHIT)

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.