Batérie nám asi ešte budú spôsobovať problémy.

Niet sa čomu čudovať. Ich kapacita narastá, rozmery ak sa nezmenšujú tak aspoň nerastú. To má svoj dopad na rizikovosť tohto komponentu. Tiež aj to, že ich nájdeme v zariadeniach, ktoré ich v minulosti ani nemali.

Tento raz sa problém týka aj notebookov HP, ktoré boli predané od decembra 2015 až po december minulého roka. Môžu sa prehrievať alebo vyslovene topiť. Ide o modely z tohto zoznamu, ktorý pochádza priamo zo stránky HP.

Chybovosť vraj nie je veľká a týka sa len 0,1% predaných zariadení. Aspoň podľa aktuálnych tvrdení hovorcu firmy. Ku kroku zvolania notebookov do servisu a výmeny batérii sa spoločnosť rozhodla po ôsmich zdokumentovaných prípadoch prehrievania. Jeden z takýchto incidentov spôsobil popáleniny prvého stupňa. Tri ďalšie spôsobili škody vo výške 4500 USD.

5. 1. 2018, 15:22 – Dopĺňame vyjadrenie spoločnosti HP Inc.

Zákazníci môžu navštíviť stránku HP, kde zistia, či by si mali batériu nechať vymeniť. Spoločnosť HP poskytuje bezplatnú službu výmeny batérie autorizovaným technikom. Spoločnosť HP takisto poskytuje aktualizáciu systému BIOS, ktorá prepne batériu do „bezpečnostného režimu batérie“, takže je možné notebook alebo pracovnú stanicu bezpečne používať bez batérie pripojením k adaptéru nabíjania HP.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Rozhovor: Erika Lindauerová – Slovenka riaditeľkou HP pre Česko a Slovensko

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.