Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe oznámila spustenie online služby image.canon pre bezplatný prenos fotografií a videonahrávok z fotoaparátov do iných zariadení a internetových služieb. Tvorcom obrazového obsahu ponúkne od začiatku apríla 2020 aj bezplatné cloudové úložisko, automaticky dostupné z fotoaparátov a kamier Canon. Moderné online riešenie pomôže fotografom všetkých úrovní jednoducho zhotovovať, prenášať a zdieľať svoje snímky. 

Prepojené fotografie

Služba image.canon nie je obyčajné úložisko. Používateľom prístrojov značky Canon ponúka jednoduchý spôsob, ako spravovať čokoľvek od snímok z rodinnej dovolenky, až po profesionálnu prácu. image.canon nahráva automaticky alebo manuálne fotografie z fotoaparátov Canon prostredníctvom Wi-Fi do centrálneho úložiska, odkiaľ je možné ich jednoducho preposielať do digitálnych zariadení a online služieb ako Google Drive, Flickr alebo YouTube. Integrácia so službami Adobe a Google bude k dispozícii od júna 2020.

Zariadenia Canon vybavené Wi-Fi, ktoré prídu na trh od roku 2020, budú schopné automaticky prenášať obrazové súbory do služby image.canon na pozadí, a to ihneď po pripojení k internetu. Fotografom tak poskytnú nástroje potrebné na prácu vo svete technológií 5G a umelej inteligencie.

Bezplatné úložisko

Na dočasné zálohovanie snímok úplne bez použitia pamäťových kariet môže fotograf jednoducho pripojiť svoj fotoaparát Canon k internetu a všetky súbory vrátane snímok vo formáte RAW a videí v 4K bezplatne uložiť v cloudovom úložisku až po dobu 30 dní. Tí, ktorí radi a rýchlo stláčajú spúšť, budú teda mať dostatok času, aby si svoje snímky stiahli do iného zariadenia alebo presunuli do svojej obľúbenej online služby. V súkromnej knižnici sa ukladajú zábery zmenšené na rozmery vhodné pre sociálne siete. Najdôležitejšie fotografie a videonahrávky môžu používatelia uchovávať v dlhodobom úložisku s kapacitou 10 GB.

Jednoduchá správa súborov

Služba image.canon sa vyznačuje jednoduchosťou, intuitívnym ovládaním a komfortom. Ak si fotograf do PC nainštaluje špeciálny softvér pre image.canon, môže si z tohto úložiska jednoducho a rýchlo sťahovať snímky zo svojho fotoaparátu. V prípade fotoaparátov Canon vybavených Wi-Fi, ktoré prídu na trh od roku 2020, bude tento proces automatizovaný a umožní ešte jednoduchšiu správu súborov. Používatelia prístrojov Canon budú taktiež môcť jednoducho svoje súbory triediť a zdieľať priamo na obľúbených sociálnych sieťach alebo prostredníctvom e-mailu.

Bezplatná služba image.canon bude k dispozícii od apríla 2020 a sľubuje revolúciu v online správe fotografií a videonahrávok. Zmení spôsob, akým fotografi ukladajú, spracúvajú a zdieľajú svoje snímky. Ponúkne im ideálny východiskový bod a bude postupne prinášať inovácie na podporu ich kreativity.

Ďalšie informácie o službe image.canon nájdete na https://www.canon.sk/cameras/image-canon/.