Daňové priznanie za niekoľko sekúnd? Evidencia zaplatených a nezaplatených faktúr či podvojné účtovníctvo a kontrola skladových zásob? To všetko spravíte s ekonomickým softvérom Profit365. Slovenská firma, ktorá tento on-line systém vytvorila, presne vedela, čo Slováci potrebujú.

Najviac nás zaujalo množstvo funkcií a spôsob, akým softvér platíte. Kým ostatné ekonomické programy vás limitujú, tu dostávate všetko. Bežne totiž zistíte, že konkurencia má nižšie nastavené ceny. Avšak po chvíli prídete na to, že vo výsledku potrebujete dvojnásobne drahší balík, pretože sú v ňom moduly, ktoré v základnom balíku nenájdete. Tu dostávate úplne všetko, čo potrebujete, limituje vás niečo iné. Ide o počet účtovných záznamov, ktoré môžete do systému uložiť.

Hlavná obrazovka s prehľadom firmy

Kompletné účtovníctvo

Problémom ekonomických softvérov je ich zložitosť. Resp. chýbajúce znalosti bežných živnostníkov a podnikateľov. A potom napr. v marci skončíte u niekoho, komu donesiete všetky dokumenty, neviete, ako sa volajú, ale potrebujete spraviť daňové priznanie. Profit365 sa dá ovládať tak ľahko, ako napr. balík kancelárskych aplikácií na webe. Čo neviete, to ľahko zistíte cez technickú podporu. My sme ju vyskúšali, odpovedajú rádovo v desiatkach minút. Prečo teda prejsť z faktúr v Exceli na tento typ softvéru? Budete mať počas celého roka evidenciu zaplatených a nezaplatených faktúr, čo sa rovná príjmom a už vopred budete mať prehľad o tom, ako môže vyzerať vaše daňové priznanie.

„Ešte stále máte faktúry v Exceli? Potom je čas prejsť na Profit365.“

Vo výbave je podvojné, jednoduché účtovníctvo a daňová evidencia. Systém je vhodný pre malé a stredné firmy. Udržať poriadok pomáha aj fakt, že si tu môžete nahrať súvisiace dokumenty. Naskenujete ich a uploadnete do vášho cloudového priestoru. Môžete sem nahrať všetky zmluvy, dodatky, faktúry atď. Na formáte nezáleží. Pokojne to môžu byť dokumenty, tabuľky, PDF, obrázky atď. Je to váš priestor a vaše potreby. Pri každom súbore je jeho evidencia, kde zadáte autora, kategóriu, akého projektu sa týka atď. Pri vybraných sa dajú zobrazovať aj náhľady. Tie však nefungovali dobre a boli zobrazované v malom okne. Lepšie je dokumenty klasicky otvoriť. Chýbalo nám aj hromadné nahrávanie dokumentov, no je jasné, že toto nie je cloudová služba ako je Google Drive.

Pridávanie partnerov je automatické, stačí firmu vyhľadať podľa IČO alebo jej obchodného názvu. Vynikajúce riešenie a najmä „chybovzdorné“ z vašej strany. Systém je vhodný pre všetky typy podnikania. Či už ponúkate tovar z e-shopu alebo služby, máte možnosť ich zaevidovať, následne vytvárať cenníky, fakturovať podľa množstva atď. Je tu predaj, nákup, kompletná evidencia skladu ako aj napojenie na pokladňu alebo automatické evidovanie výpisov z banky. V tomto smere oceníte to, že kým účtovníčka spracováva faktúry, vy si môžete pozrieť cashflow firmy za vybrané obdobie. Skladník zase zistí, v akom stave sú zásoby tovaru. Každý používateľ má svoje oprávnenia.

Evidencia faktúr

Na hlavnej obrazovke je vidno stav pokladne, bankového účtu, pohľadávky aj záväzky. Tiež nechýbajú dôležité termíny pre firmy a podnikateľov. Hlavná stránka zobrazuje aktivity vo vašom ekonomickom systéme. Viete si pozrieť, aké záznamy boli pridané, aké sú riadky na faktúre, dokumenty, doklady atď. Skrátka je tu úplne všetko, čo potrebujú nielen malé firmy, iné formy podnikania, ale aj veľké firmy.

thumbs-up-icon

Výhody

  • spôsob predplatného
  • ceny balíkov
  • on-line systém
  • jednoduchý na pochopenie
  • podpora e-shopu
  • podpora POS terminálov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • menšie nedokonalosti v ovládacom rozhraní

Ceny

Žiadny z balíkov nie je zadarmo. Avšak najlacnejší z nich pre 500 účtovných položiek stojí len 9,90 € na rok. Kto potrebuje viac, má tu napríklad balík Basic za 14,90 € mesačne na 5000 položiek a 5 GB dát na dokumenty.

Verdikt

Profit365 je ekonomický systém v cloude. Môžete s ním pracovať odkiaľkoľvek. Takisto aj vaši spolupracovníci. Do 500 položiek (čo mnohým postačí) je za tak smiešnu sumu, že nad jeho kúpou netreba ani uvažovať. Odporúčame ho každému, kto podniká a chce mať svoje účtovníctvo pod kontrolou. Nepotrebujete žiadne extra znalosti. Jediné, čo bude na začiatok treba, je trpezlivosť pri nahadzovaní vašich položiek. Nie je to Excel, no potom bude práca s účtovníctvom neporovnateľne rýchlejšia.

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.