Hyperloop Transportation Technologies chce umožniť cestovanie z Clevelandu do Chicaga za menej ako 30 minút.

Teraz má povolenie od štátnych úradníkov posunúť dopredu štúdiu uskutočniteľnosti. Spoločnosť Hyperloop Transport Technologies (HTT) uzavrela dohodu s agentúrou North Ohio Coordinating Agency v Severnom Ohiu a ministerstvom dopravy Illinois o štúdiách uskutočniteľnosti, ktoré sa týkajú technológie hromadnej dopravy. Táto práca určí, či je alebo nie je praktické vytvoriť trasu spájajúcu Cleveland s Chicagom.

Generálny riaditeľ spoločnosti HTT Dirk Ahlhorn opísal spoluprácu ako prvé skutočné partnerstvo medzi verejným a súkromným sektorom, ktoré prinesie Hyperloop cestovanie do USA. Ak sa všetko uskutoční, tak Hyperloop by umožnil cestujúcim cestovať medzi oboma mestami za 28 minút.

Na svetovom ekonomickom fóre v januári 2018 Ahlhorn povedal, že prvá trať HTT bude oficiálne oznámená v roku 2018 a mohla by fungovať do troch rokov. Neexistuje však žiadny náznak toho, že linka Chicago-Cleveland by bola najvyššou prioritou spoločnosti. Podobných projektov HTT je rozpracovaných vo viacerých mestách hneď niekoľko

V septembri 2017 sa HTT dohodla s Radou pre hospodársky rozvoj Andhra Pradesh, ktorá prinesie systém Hyperloop do Indie. A hoci časový rozvrh výstavby ešte nie je jasný, Ahlhorn počas minulého mesiaca naznačil, že Ázia alebo Blízky východ by mohli byť hospodársky rozumným miestom na začatie.


Samozrejme sa očakáva, že rôzne medzinárodné projekty spoločnosti sa budú rozvíjať súbežne. Spoločnosť HTT už predložila list, ktorý podporujú viacerí zástupcovia Kongresu, a požaduje federálne financovanie výstavby potrebnej infraštruktúry.

Medzi projektmi HTT a Virgin Hyperloop One, projektmi inšpirovanými technológiou Hyperloop a plánmi spoločnosti Elona Muska pre vysokorýchlostný železničný systém, sa v tejto oblasti verejnej dopravy určite robí veľa. Väčšina z nich je však stále v štádiu plánovania – bude zaujímavé zistiť, ktoré iniciatívy sa najskôr pretvoria v skutočnosť.

zdroj: futurism

Prečítajte si aj:

Elon Musk chce osídliť Mars

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.