Wi-Fi priamo na cintoríne? Aj to prinesie budúci rok na najznámejších moskovských cintorínoch.

Miest, kde nie je Wi-Fi ubúda a týka sa to aj na pohľad nezvyčajných lokalít. Napríklad možnosť pripojiť sa k tomuto bezdrôtovému pripojeniu na cintoríne, znie ako značne trúfalý a netradičný počin.

image_nowat

Túto službu chcú v Moskve spustiť v roku 2016 na troch promi cintorínoch – Novodevichy, Troyekurovskoye a Vagankovo. Zóna psychickej pohody, alebo inak povedané oblasti s Wi-Fi sa rozhodla vláda vyskúšať na tejto trojici lokalít, kde si návštevníci môžu vyhľadať bližšie informácie o pochovanej osobe. Ide totiž o cintoríny, kde sú pochované známe osobnosti, napríklad aj bývalý prezident Boris Jeľcin. Vďaka tomu si návštevníci môžu priamo zistiť ďalšie informácie o osobe, nad ktorej hrobom stoja.

Komentár touchIT.sk

Správa o zavedení internetu do takejto oblasti nás prekvapila a šokovala zároveň. Zdá sa nám netradičné, aby na takomto mieste ľudia potrebovali Wi-Fi. Informácie o pochovaných si dokážu zistiť aj cez mobilné pripojenie od operátora. Na druhú stranu chápeme, že Wi-Fi je moderný prvok v spoločnosti už viac ako 15 rokov a na pokrytí hoci aj takejto oblasti nevidíme nič zlé.

Zdroj: Engadged.com

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.