Homatics Box R Plus patrí medzi najvýkonnejšie 4K multimediálne zariadenia na trhu s operačným systémom Android TV. Je to spôsob ako si doba urobiť skutočne inteligentný televízor a navyše vychutnať si zvuk s Dolby Atmos.

Moderný dizajn

Zariadenie prichádza ako biela krabička s horným hliníkovým zvýraznením a rozmermi 114 × 114 × 28 mm. V prednej časti je modré podsvietenie, ktoré informuje o prevádzke prístroja. Napája sa externým napájacím zdrojom. V podobnom štýle je aj minimalistické diaľkové ovládanie a celok pôsobí čisto a moderne. Súčasťou dodávky je aj HDMI kábel ako aj batérie do diaľkového ovládania. Pri prevádzke je tento box úplne nehlučný a modré svetlo neruší ani v noci.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Homatics Box R Plus

Vylepšenia

Zariadenie Homatics Box R Plus prichádza voči modelu Homatics Box R s kapacitou pamäti až 4 GB, je tu aj väčšia pamäť eMMC (32 GB), rýchlejšia sieť LAN (1000 Mbit/s). Novinkou je podpora Wi-Fi6 a podpora noriem Dolby Atmos, DTS a tiež Dolby Vision. Avšak slot pre microSD karty, ktorý bol v pôvodnom modeli v novinke nenájdete.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Pri inštalácii Homatics Box R Plus začínate párovaním Bluetooth diaľkového ovládača

Oficiálny Android TV 11 a aplikácie

Operačným systémom je oficiálny Android TV 11, procesor je Amlogic S905X4. Zariadenia je s ním mimoriadne rýchle na ovládanie.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Rýchla inštalácia s pripojením pomocou smartfónu

Po inštalácii dostávate rozhranie s vopred nainštalovanými aplikáciami ako je YouTube, Netflix, Google play obchod, Prime Video, je tu aj zabudovaný chromecast. Cez Chromecast môžete bezdrôtovo prepojiť smartphone s televízorom a prehrávať z neho videá, fotografie a hudbu. Takto sa dá prepojiť tablet alebo aj notebook.

Homatics Box R Plus
Pomalšia inštalácia s manuálnym vyplnením informácií

Doinštalovať sa dá prakticky hocičo, my sme si zvolili HBO GO, SledovanieTV, Antik TV, Magio GO, VOYO a Skylink. Zariadenie sa dá ovládať hlasovo, mikrofón je súčasťou diaľkového ovládania.

Cez zabudovaný Google asistent môžete vo vašej inteligentnej domácnosti napr. zapnúť svetlo, vypnúť elektrické zariadenie atď.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Používateľské prostredie

Aj hry

Z Google Play obchodu si môžete stiahnuť množstvo hier, ktoré si cez Homatics zariadenie zahráte priamo na televízore. Ideálne, ak je to herný televízor s krátkym oneskorením. Hrať sa dá aj s bezdrôtovým ovládačom Xbox.

Portová výbava

Je tu dostatok portov ako je HDMI, Ethernet konektor, USB Type C špeciálne na pripojenie externého tunera, ďalej USB 3.0, USB 2.0, S/PDIF optický digitálny audio výstup a analógový AV výstup. Z bezdrôtového napojenie je tu ešte Bluetooth 5.0.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Porty vzadu

Zo spodnej časti je ešte jeden USB-C port s označením Surprise, zatiaľ zisťujeme aké je jeho určenie 🙂

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Tajomný USB-C port zospodu zariadenia

Streamovaná aj živá zábava

Rozlíšenie obrazu je 4K UHD v 60fps s podporou kodeku AV1. Takto môžete sledovať streamovacie služby ale aj živé vysielanie cez službu vášho poskytovateľa. Nepotrebujete tak terestriálnu alebo satelitnú parabolu, koaxiálny kábel a ďalšie príslušenstvo. stačí pripojenie na internet. Výhodou sú služby archívu.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Porty na bočnej strane zariadenia plus možnosť resetovania zariadenia

Priestorový zvuk

Ak máte dobrú reprosústavu, potom jej pripojenie k Homatics Box R Plus je výhodou. Využijete podporu pre priestorový zvuk Dolby ATMOS a tiež DTS.

Prispôsobiteľný diaľkový ovládač

Diaľkové ovládanie má pripojenie cez Bluetooth, tlačidlá sú pohodlné. Nájdete tu tlačidlá na rýchly prístup k YouTube, Netflix, PrimeVideo a je tu aj tlačidlo so znakom rakety. Toto tlačidlo sa dá namapovať na vami vybranú funkciu, napr. na spustenie VOYO.

Homatics Box R PlusZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Diaľkový ovládač s pripojením cez Bluetooth

Vyhodnotenie

Celkovo ide o veľmi zaujímavé zariadenie, ktoré sa dá pokojne nosiť medzi domácnosťou a chatou a bez nejakej zložitej inštalácie si užívať zábavu. Jeho výhodou je rýchlosť práce, podpora Dolby Vision a Dolby Atmos ako aj zabudovaný Chromecast.

Cena: 149 eur

Zapožičal: AB-COM

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.