Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dnes vypraví prvý zo štyroch mimoriadnych rýchlikov na trase Bratislava – Košice.

Vlak R 11609 (Bratislava hl. st. 13:37 h – Košice 19:41) pôjde aj v piatok 5. januára 2018, v opačnom smere bude v pondelok 1. januára 2018 a v nedeľu 7. januára 2018 zasa vypravený mimoriadny rýchlik R 11610 (Košice 14:25 – Bratislava hl. st. 20:34). Všetky štyri mimoriadne rýchliky ponúkajú ešte dostatok voľných miest.

ZSSK okrem toho vypraví 22 posilových vlakov rôznych kategórií a posilní aj 35 vybraných IC vlakov o 75 vozňov druhej triedy. V Podľa záujmu cestujúcich a technických možností budú posilnené aj vybrané vlaky kategórií Ex, R, RR a Os. Cestovné poriadky mimoriadnych rýchlikov, prehľad posilových vlakov a prehľad posilnených IC vlakov nájdete na tomto odkaze.
Cestovné lístky a miestenky si cestujúci môžu zakúpiť v pokladniciach ZSSK alebo prostredníctvom e-shopu. ZSSK cestujúcim odporúča, aby si v záujme osobného komfortu vo vlaku včas zabezpečili rezerváciu miesta, hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková. Pri nákupe cestovných dokladov cez internet a v pokladniciach so systémom KVC možno využiť Kreditné konto ZSSK, s ktorým získajú 5 % z dobitého kreditu navyše a zároveň výhodnejšie podmienky pri vrátení lístkov, ak sa rozhodnú necestovať.

Značky: