Snapdragon 7 Gen 3 je predo dvermi.

Spoločnosť koncom októbra predstavila nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý sa v roku 2024 objaví vo veľkom množstve vlajkových lodí. Tento čipset sa dokonca iba pred pár dňami oficiálne dostal na trh (zatiaľ čínsky) so sériou Xiaomi 14. Netreba však zabúdať ani na nový Dimensity 9300, ktorý je plnohodnotnou alternatívou najnovšieho vlajkového čipsetu od Qualcommu. Portál RMUpdates informoval, že Qualcomm sa pripravuje aj na uvedenie nového čipsetu strednej triedy, ktorý bude niesť označenie Snapdragon 7 Gen 3

Ani v tomto prípade nie je prekvapením, že prvými telefónmi s čipsetom Snapdragon 7 Gen 3 budú telefóny Redmi od Xiaomi, ktoré by mali byť uvedené na trh v prvom štvrťroku 2024. Je však potrebné poznamenať, že už aj čipové sady strednej triedy sú o poznanie lepšie, ako tomu bolo v minulosti, čo potvrdzuje aj najnovšia várka parametrov pripravovanej novinky. Už niekoľko rokov platí, že aj v strednej triede zvádzajú práve spoločnosti Qualcomm a MediaTek neľútostný konkurenčný boj o priazeň používateľov telefónov so systémom Android.

O čipovej sade Snapdragon 7 Gen 3 priniesol informácie známy leaker Digital Chat Station, ktorý informuje, že táto čipová sada bude označená modelovým číslom SM7550. Čipset bude vyrábaný 4nm procesom spoločnosti TSMC. Hlavné jadro je taktované na 2,63 GHz, 3 výkonné jadrá na 2,4 GHz a 4 efektívne jadrá na 1,8 GHz. Grafickým procesorom je Adreno 720.

Hoci sa predpokladá, že nový Snapdragon 7 Gen 3 sa dostane do populárnej série Xiaomi Redmi, tak je potrebné poznamenať, že o čipové sady strednej triedy Snapdragon 7 nie je medzi výrobcami smartfónov až taký veľký záujem, čo je spôsobené ich cenou. A práve z tohto dôvodu sa v týchto smartfónoch častejšie stretávame s čipovými sadami od MediaTeku. Tie sa jednoducho lepšie predávajú.

Zdroj: RMUpdates

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.