Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši sa stretol so svojim kolegom, podpredsedom vlády a ministrom pre prezidentské záležitosti Spojených arabských emirátov (SAE) šejkom Mansourom bin Zayed Al Nahyanom. Na stretnutí hovorili o viacerých oblastiach, v ktorých má Slovensko záujem spolupracovať so SAE. Podpredsedovia vlád sa stretli počas Svetového samitu o vládnutí, ktorý sa v týchto dňoch koná v Dubaji.

„Záujem o spoluprácu so Spojenými arabskými emirátmi pretrváva. V mene vlády som pozval podpredsedu vlády a zároveň ministra pre prezidentské záležitosti na Slovensko,“ povedal vicepremiér Richard Raši. Cieľom návštevy na Slovensku bude podpora možnosti investícií SAE v našej krajine. Ako podpredseda vlády SR dodal, „veríme, že jeho návšteva pomôže upevniť naše vzťahy, zlepšiť spoluprácu a priniesť investície a nové technológie na Slovensko“.

Kroky, ktoré robia Spojené arabské emiráty pre to, aby zvyšovali kvalitu života svojich obyvateľov, sú pre Slovensko takisto istým impulzom. O tejto téme sa vicepremiér rozprával s ministerkou pre šťastie a spokojnosť Ohood bint Khalfan Al Roumi. „Som veľmi pozitívne prekvapený, že takéto ministerstvo v krajine existuje a jeho úlohou je zvyšovanie kvality života obyvateľov,“ povedal R. Raši. Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu má na starosti práve vytváranie stratégie rozvoja spoločnosti, ktorá harmonizuje plány, programy a politiky jednotlivých ministerstiev, ktorých výsledkom má byť vyššia kvalita života.

Ministerka pre šťastie sa mimoriadne zaujímala o náš vládny cloud a systém zdieľania dát medzi inštitúciami. Vicepremiér ju pozval na Slovensko a zároveň ponúkol expertov, ktorí by krajine vedeli pomôcť s prípravou legislatívy na podporu zdieľania otvorených dát.

Pozn. Svetový samit o vládnutí v SAE je globálna platforma, ktorá bola založená v roku 2013. Napomáha inštitúciám a tvorcom politík vytvárať lepšiu budúcnosť formou výmeny dobrých skúseností a smart riešení. Tvorí ju sieť vedúcich predstaviteľov verejného a súkromného sektora. Je to platforma, ktorá je zameraná na využívanie inovácií a technológií na riešenie aktuálnych svetových výziev.

 

Značky: