Väčšina „kutilov“ si vystačí s jedným Raspberry Pi na konkrétny projekt. Niektorí však môžu chcieť skombinovať viacero Pi do jedného výkonnejšieho a variabilnejšieho zariadenia.

Špeciálne dosky od firmy BitScope, ktoré umožňujú práve to, sa práve dostávajú na medzinárodný trh. BitScope Blade sa predáva v troch verziách – Uno, Duo a Quattro. Názov jasne naznačuje, pre koľko Pi mikropočítačov je ktorá doska určená. Uno je určená pre jednoduchšie projekty so zapojením jedného Raspberry Pi, Duo zvládne aj dve a Quattro zvládne až štyri Pi zariadenia naraz.

Všetky BitScope Blade dosky rozširujú Pi o rozhrania pre zapojenia video a audio zariadení, rozširujúcich dosiek a periférií. Okrem toho umožňujú napájanie z 12 V batérií, solárnych článkov, či aj pasívne cez ethernet (do 48 V). Dokonca sa dajú inštalovať do serverových skríň pre vyšší kombinovaný výkon.

Výrobca si predstavuje využitie pre študentov a tvorcov, ktorí budú chcieť vybudovať výkonnejšie počítače, servery, routery, cloudové úložišká, atď.

V Európe zoženiete BitScope Blade cez predajcu Farnell element14, za cenu od 39 EUR za model Uno, 43.80 EUR za Duo a 49.20 EUR za model Quattro.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

VIDEO: Počítač Raspberry Pi Zero stojí iba 5 dolárov. Výrobca ho pribaľuje aj k časopisu