Nové správy naznačujú, že namiesto 125 W nabíjania sa môžeme dočkať až 200 W. 

Nedávne správy naznačovali, že spoločnosť Realme by mala čoskoro predstaviť technológiu nabíjania s výkonom až 125 W. Teraz sa k nám však dostáva obrázok nabíjačky, ktorá podporuje až 200 W nabíjanie, čo je ďaleko viac, ako sme očakávali.

Vieme že Realme sa pripravuje na uvedenie „najrýchlejšej technológie nabíjania smartfónov na svete„, ktorú spoznáme 28. februára 2022 na veľtrhu MWC v Barcelone. Aj keď samotná spoločnosť neprezradila výkon nabíjania tejto technológie, všetko naznačuje tomu, že výkon sa skutočne zastaví až na hranici 200 W.

Uniknutý obrázok teraz prezrádza, že Realme nabíjačka s podporou 200W nabíjania (20V/10A) má modelové označenie VCK8HACH. Súčasťou nabíjačky je aj podpora Power Delivery do výkonu 45W.

Je však potrebné poznamenať, že aktuálne smartfóny spoločnosti Realme majú podporu “nabíjania iba” do výkonu 65 W. To znamená, že skok na 200 W technológiu bude poriadny šok aj pre konkurenciu. Vieme však, že Realme pracuje aj na ďalších možnostiach nabíjania s výkonom 80 a 150 W.

Realme nabíjaneZdroj: GizmoChina
Realme nabíjačka s výkonom 200 W

Je teda otázne, či sa na MWC v podaní značky Realme skutočne dočkáme 200 W nabíjania. Takisto je možné, že počas výstavy bude predstavená “iba” technológia s podporou 150 W, čo je takisto skvelé. Pripomeňme si, že aktuálna vlajková loď Samsung Galaxy S22 Ultra podporuje iba 45 W nabíjanie.

Pripomeňme si aj demo ukážku spoločnosti Xiaomi, ktorá v polovici roka 2021 takisto ukázala 200 W nabíjanie. To umožní 4000 mAh batériu nabiť z 0 na 100 % iba za 15 minút. V prípade Xiaomi sa očakáva, že prvý smartfón s podporou 200 W bude predstavený až v júni tohto roka.

Budeme teda netrpezlivo očakávať, kedy ho uvedie aj spoločnosť Realme. Viac sa dozvieme už počas výstavy MWC 2022, na ktorú sa chystá aj naša redakcia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.